Ļebedevs saņēmis īpašo ielūgumu dalībai EČ spīdvejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andžejs Ļebedevs
Andžejs Ļebedevs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sportists Andžejs Ļebedevs ir saņēmis īpašo ielūgumu dalībai 2023.gada Eiropas čempionātā (EČ) spīdvejā, piektdien paziņoja Starptautiskajai Motosporta federācijas (FIM) Eiropas nodaļa.

Ļebedevs ir viens no pieciem spīdvejistiem, kuri saņēmuši īpašos ielūgumus. Bez viņa EČ šogad ar īpašo ielūgumu piedalīsies arī zviedrs Antonio Lindbeks, čehs Vāclavs Miliks, vācietis Kajs Hukenbeks un britu braucējs Edams Eliss.

Vietu sacensībās jau bija nodrošinājis iepriekšējā gada čempions dānis Leons Madsens, kā arī nākamo četru vietu ieguvēji - Polijas braucēji Janušs Kolodzejs, Patriks Dudeks un Dominiks Kubera, kā arī dānis Mikels Mikelsens.

Vēl piecas vietas sacensībās Ungārijas pilsētā Naģihalāšā maija vidū izcīnīja francūzis Dimitri Beržē, polis Kacpers Vorina, čehs Jans Kvehs, vēl viens Polijas spīdvejists Gregors Zengota un dānis Andreas Ljagers.

Vēl vienu vietu katrā no četriem posmiem aizpildīs organizatoru piešķirta īpašā ielūgumu īpašnieks.

Pirmais no četriem EČ posmiem notiks 17.jūnijā Polijas trekā Čenstohovā. Spīdvejisti tiksies arī Vācijas pilsētā Gistrovā (5.augustā), Polijas trekā Bidgoščā (9.septembrī) un Čehijas pilsētā Pardubicē (22.septembrī).

Ļebedevs ir 2017.gada Eiropas čempions, bet pagājušajā gadā viņam tika 11.vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu