Video ⟩ "Heat" izcīna otro uzvaru NBA Austrumu konferences finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Džimijs Batlers izpilda metienu
NBA zvaigzne Džimijs Batlers izpilda metienu Foto: AP/Scanpix

Otro uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pusfinālā piektdien Bostonā izcīnīja Maiami "Heat".

Ar astoto numuru Austrumu konferencē izsētā "Heat" svinēja otro panākumu pēc kārtas, viesos pieveicot Bostonas "Celtics" vienību (2.), kura bija spiesta atzīt Maiami komandas pārākumu ar 105:111 (25:24, 25:30, 33:21, 22:36).

Arī pirmajā spēlē trešdien "Heat" Bostonā bija pārāka ar 123:116, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Uzvarētāju labā Džimijs Batlers guva 27 punktus, sakrājot arī astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, kā arī kopā ar mājinieku Grantu Viljamsu saņēma pa tehniskajai piezīmei pēc izskaidrošanās pieri pret pieri, kad Batlers bija guvis grozu par spīti Viljamsa piezīmei.

Batlers guva deviņus punktus 23:9 izrāvienā, kas deviņu punktu deficītu pārvērta 105:100 vadībā.

Kelebs Mārtins, laukumā dodoties no rezervistu soliņa, guva 25 punktus, Bams Adebajo sakrāja 22 punktus, 17 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles, bet Dankans Robinsons pievienoja 15 punktus.

Maiami komanda nākamās divas spēles aizvadīs mājās un var kļūt par tikai otro ar astoto numuru izsēto komandu, kura jelkad sasniegusi NBA finālu. Trešā spēle notiks svētdien.

Džeisons Teitams Bostonas vienības labā guva 34 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un sakrāja astoņas rezultatīvas piespēles, taču ceturtajā ceturtdaļā "Celtics" līderis netrāpīja nevienu no trim metieniem no spēles, mājiniekiem pazaudējot 89:77 vadību.

Nākamais rezultatīvākais "Celtics" rindās ar 16 punktiem bija Džeilens Brauns.

Abas komandas spēli aizvadīja ierobežotā sastāvā, uzvarētājiem laukumā dodoties deviņiem, bet Bostonas komandā - astoņiem basketbolistiem.

"Celtics" šosezon izslēgšanas spēlēs savā laukumā no deviņiem mačiem uzvarējusi vien četros.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 2-0 ir vadībā duelī ar Losandželosas "Lakers" vienību.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu