"Riga" futbolisti pārliecinoši uzvar "Tukums 2000"/"Telms"

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" svētdien 14. kārtas spēlē mājās ar rezultātu 5:1 (2:0) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

"Riga" komandas labā vārtus guva Antonijs Černomordijs, Milošs Jojičs, Marko Regža, Olabandžo Ogundži un Marko Dabro. Tukumniekiem izcēlās Fausts Steponavičs.

Mača favorīte "Riga" vadībā izvirzījās spēles 20. minūtē, kad pēc Mikaēla Soisalo izpildītā stūra sitiena precīzu raidījumu ar galvu izdarīja rīdzinieku kapteinis Černomordijs. Astoņas minūtes vēlāk pēc mājinieku teicamas izspēles savu meistarību nodemonstrēja Jojičs - 2:0.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām sešām minūtēm Duglass Aurēliu apspēlēja vairākus pretiniekus un izdarīja sitienu pa vārtiem, atsisto bumbu mērķī ieraidot Regžam. 62. minūtē Ogundž pēc Kirila Iļjina piespēles ar sitienu no tuvas distances panāca jau 4:0.

12 minūtes pirms pamatlaika beigām pēc stūra sitiena Čenomordijs trāpīja pa vārtu stabu, bet atlēkušo bumbu tīklā sita Dabro - 5:0. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Steponavičs trieca bumbu zem vārtu pārliktņa un panāca 1:5.

Vēl šodien "LNK Sporta Parks" stadionā RFS uzņems "Audu".

Pirmdien "Valmiera" tiksies ar "Daugavpili", bet "Jelgava" uzņems "Liepāju", bet otrdien "Metta" savā laukumā tiksies ar Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas augšgalā ar 38 punktiem 14 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 31 punktu ieņem RFS, bet 20 punkti 12 mačos "Liepājai". 19 punkti ir "Valmierai", 18 punkti - "Metta" komandai 12 spēlēs, bet 16 punkti - "Audai". 12 punkti ir "Jelgavai", desmit - "Daugavpilij", deviņi - "Tukums 2000"/"Telms" komandai, kamēr "Super Nova" iekrājusi septiņus punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu