Madrides "Real" basketbolisti Kauņā izcīna Eirolīgas čempiontitulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas basketbola klubs Madrides "Real" svētdien Kauņā triumfēja ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā, Eiropā prestižākajā klubu turnīrā uzvarot 11.reizi vēsturē.

Finālspēlē madridieši ar rezultātu 79:78 (17:24, 28:21, 14:18, 20:15) uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

"Real" bija iedzinējos gandrīz visu ceturto ceturtdaļu un pēdējās minūtes sākumā atradās iedzinējos ar 74:78. 46 sekundes pirms beigu signāla Serhio Rodrigess realizēja tālmetienu un samazināja pretinieku pārsvaru, "Olympiakos" nenostiprināja vadību un trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Serhio Ļuļs ar pustālo metienu izvirzīja vadībā "Real" - 79:78. Kosta Sluka priekšpēdējās sekundes metiens savu mērķi nesasniedza un "Real" svinēja uzvaru.

Uzvarētājiem 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Rodrigesam, 13 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Valters Tavarešs, 12 punktus iemeta Mario Hezonja un 11 - Fabjēns Kozjērs. Ļuļs maču noslēdza ar diviem punktiem, toties uzvaru nesošiem.

"Olympiakos" no zaudējuma neglāba sezonas vērtīgākā spēlētāja Aleksandra Vezenkova 29 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, 21 punktu iemeta Aizija Kenāns, bet 14 punktus guva Šakīls Makisiks.

Par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Tavarešs.

"Real" galvenais treneris Čuss Mateo par čempionu līdz šim bija kļuvis tikai asistenta statusā 2018. un 2015.gadā, kad karaliskais klubs pie trofejām tika iepriekšējās reizes.

Spēle par trešo vietu "Monaco" ar 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21) uzvarēja "Barcelona" komandu, kuru vada Kauņas pilsētas klubā "Žalgiris" spēlējušais un strādājušais Šarūns Jasikēvičs.

Ar 14 punktiem uzvarētājiem rezultatīvākais bija Metjū Streizels, bet deviņus punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Donta Hols. "Žalgiris" audzēknis Donāts Motiejūns guva divus punktus.

"Barcelona" rindās vienīgais desmit punktu robežu pārsniedza Nikola Mirotičs - viņam 15 punkti.

Finālturnīru klātienē noraudzījās arī Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Žanis Peiners
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Žanis Peiners Foto: EPA/Scanpix

Pusfinālos madridieši divu Spānijas komandu duelī ar 78:66 pārspēja "Barcelona" vienību, kamēr "Olympiakos" ar 76:62 uzvarēja "Monaco".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlēja 18 komandas, kuras aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu