Latvijas 3x3 basketbola izlases treniņnometnē piedalīsies 14 kandidāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Francis Lācis
Latvijas basketbolists Francis Lācis Foto: AFP/Scanpix

Latvijas 3x3 basketbola izlases kandidātu treniņnometnē, kas pirmdien sākas Ventspilī, piedalīsies 14 spēlētāji, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Basketbolisti gatavosies Pasaules kausa izcīņai, kas no 30.maija līdz 4.jūnijam notiks Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenā trenera Raimonda Feldmaņa vadībā Ventspilī trenēsies olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, kā arī Francis Lācis, Artūrs Strēlnieks, Artūrs Ausējs, Kristaps Gludītis, Reinis Avotiņš, Kārlis Apsītis, Rihards Ozoliņš, Ralfs Šķesters, Niks Salenieks un Agris Stankevics. Feldmanim darbā palīdzēs fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Četri olimpiskie čempioni pēc Pasaules tūres posma Manilā treniņos iesaistīsies trešdien, bet vēl dažiem potenciālajiem 3×3 basketbolistiem turpinās sezona klubos. "Lai būtu pilnvērtīgs darbs, vismaz pirmajos treniņos iesaistīsim spēlētājus, kuri šosezon, visticamāk, piedalīsies U-21 un U-23 Nāciju līgas turnīros. Nedēļas gaitā notiks rotācija," LBS citē Feldmaņa teikto.

Līdz Pasaules kausa izcīņai laika ir maz un izlase ir līdzīgā situācijā, kādā bija valstsvienība īsajos kvalifikācijas turnīra sabraukumos, secina Feldmanis. "Dažās dienās jātiek skaidrībā par pieredzējušo spēlētāju sportisko formu un jauno spēju ātri iekļauties komandas modelī. Šādā situācijā mūsu ilggadējie līderi, protams, ir favorīti, tomēr biļete uz Vīni nevienam vēl nav garantēta. Četrinieku izvēlēšos pēc tā, ko redzēšu treniņos," stāsta Feldmanis.

Latvijas izlases četrinieks starptautiskajos klubu komandu turnīros šogad startē, sadalīts divās komandās. Miezis un Lasmanis kopā ar diviem ķīniešu basketbolistiem pārstāv komandu "Beijing", savukārt komandu "Rīga" turpina pārstāvēt Krūmiņš un Čavars, spēlējot kopā ar ķīnieti un serbu.

Pasaules kausa izcīņā 3×3 basketbolā, kas no 30.maija līdz 4.jūnijam risināsies Vīnē, Latvijas vīriešu izlase ielozēta B grupā, kur spēlēs ar ASV, Slovēnijas, Austrijas un Austrālijas izlasēm. Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvēji cīnīsies astotdaļfinālā.

Latvijas vīriešu izlase jūnija vidū piedalīsies Eiropas spēļu turnīrā Krakovā, bet septembra sākumā - Eiropas čempionātā Jeruzalemē. Jaunajiem basketbolistiem paredzēti starti U-23 un U-21 Nāciju līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu