Par karjeras beigām paziņo Porziņģa draugs un bijušais komandas biedrs Entonijs

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (pa kreisi) un Karmelo Entonijs.
Kristaps Porziņģis (pa kreisi) un Karmelo Entonijs. Foto: AFP / Scanpix

Karmelo Entonijs neatgriezīsies profesionālajā basketbolā, jo pirmdien viņš oficiāli paziņoja par karjeras beigām.

38 gadus vecais Entonijs šajā sezonā nespēlēja, bet iepriekšējo gadu viņš pavadīja Losandželosas "Lakers" rindās. Uzbrucējs 69 NBA spēlēs vidēji 26 minūtēs guva 13,3 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas.

2003. gada draftā Entoniju ar trešo numuru izraudzījās Denveras "Nuggets" komanda, kurā viņš pavadīja turpmākās septiņarpus sezonas, pēc tam pievienojoties Ņujorkas "Knicks". Ņujorkā Entonijs pavadīja sešarpus gadus, pēdējos divos no tiem palīdzot Kristapam Porziņģim spert pirmos soļus NBA. Turpinājumā amerikānis pa sezonai pavadīja Oklahomasitijas "Thunder" un Hjūstonas "Rockets" komandās, bet pirms pievienošanās "Lakers" viņš divas sezonas spēlēja Portlendas "Trail Blazers" rindās.

19 sezonu laikā Entonijs piedalījās desmit NBA Visu zvaigžņu spēlēs, divreiz tika iekļauts sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā un 2012./2013. gada turnīru noslēdza kā rezultatīvākais spēlētājs. Regulārajā čempionātā Entonijs 1260 mačos vidēji guva 22,5 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas, bet "play-off" viņam 83 mačos bija caurmērā 23,1 punkts un 6,7 bumbas zem groziem.

ASV izlases sastāvā Entonijs kļuva par trīskārtēju olimpisko čempionu, kā arī guva vienu bronzas godalgu. Trešo vietu ar izlasi viņš guva arī 2006.gada pasaules čempionātā.

2003. gadā Entonijs ar Sirakjūzas "Orangemen" kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionu, tiekot atzīts par turnīra labāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu