Daugaviņš: Par Latvijas izlases rezultativitātes rekordu nedomāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaspars Daugaviņš jau nākamajā spēlē var atkārtot vai pat pārspēt Latvijas izlases rezultativitātes rekordu, taču viņš par to nedomā, jo galvenais ir komandas panākumi, hokejists norādīja intervijā Latvijas Televīzijai.

Pasaules čempionātos elites divīzijas turnīros Latvijas rekordists ir Lauris Dārziņš, kurš patlaban ir viens no komandas treneriem, kaut gan spēlētāja karjeru oficiāli vēl nav noslēdzis.

Dārziņš hokejista karjerā piedalījies 10 pasaules čempionātos, kuros kopumā 62 spēlēs sakrājis 40 rezultativitātes punktus - 24 vārti un 16 piespēles. 

Daugaviņš aizvada savu 11. pasaules čempionātu, kurā viņš līdz šim sešos mačos sakrājis piecus punktus (2+3).

Kopumā karjerā Daugaviņš atzīmējies ar 39 punktiem (18+21), pietuvojoties Latvijas izlases rezultativitātes rekordam.

Latvijas izlase otrdien "Arēnā Rīga" plkst. 20.20 dosies laukumā un cīnīsies par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Daugaviņš teorētiski spēlē pret Šveici var atkārtot vai pat pārspēt Dārziņam piederošo Latvijas izlases rekordu.

"Man laikam vienmēr jādzenas pakaļ Laurim. Kaut kur žurnālisti atrod rekordus, un vienmēr man ir jāapdzen Lauris," ar humoru atbildēja Daugaviņš, kurš ar Dārziņu ir labi draugi arī ārpus hokeja.

"Par to [rekordu] es galīgi neesmu domājis. Koncentrējos uz uzvaru, lai iepriecinātu skatītājus un dāvātu vēl vienu hokeja dienu Rīgā," piebilda Latvijas izlases kapteinis.

 

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei spēlē pret Šveici, iespējams, būs nepieciešams vismaz punkts jeb neizšķirts mača pamatlaikā.

Latvijas un Šveices dueļa rezultātam nebūs nozīmes, ja pirms tam otrdien Slovākija nespēs mača pamatlaikā uzveikt Norvēģiju (sākums plkst. 12.20).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu