Video Porziņģis ģērbtuvē sveic Latvijas hokeja izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sporta spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc Latvijas hokeja izlases uzvaras pār Šveici pasaules čempionātā ģērbtuvēs apsveica visus valstsvienības dalībniekus.

Latvijas hokejisti otrdien "Arēnā Rīga" ar 4:3 papildlaikā pārspēja apakšgrupas līderi Šveici un garantēja vietu sacensību ceturtdaļfinālā, kurā būs jātiekas ar Zviedriju. 

Mugurā Porziņģim bija cita liepājnieka Rūdolfa Balcera krekls. Tieši Balcers ar saviem pirmajiem gūtajiem vārtiem turnīrā papildlaikā atnesa Latvijas komandai uzvaru. 

"Gribu pateikt, ka tādu momentu dēļ mēs dzīvojam," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. "Es neteikšu, ka tā ir sensācija. Sensācija mums vēl ir priekšā."

"Beidzot tas ir noticis," teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. "Nākamie ir zviedri. Tiekamies Tamperē."

Ar Zviedrijas izlasi ceturtdaļfinālā Latvija spēkiem mērosies ceturtdien plkst. 20.20 "Arēnā Rīga".

Savus pirmos vārtus pasaules čempionātos guva pieredzējušais aizsargs Ralfs Freibergs, kuram Vītoliņš pasniedza ripu, kas no viņa nūjas ielidoja Šveices valstsvienības vārtos. 

Foto: Pasaules hokeja čempionāta spēle: Latvija - Šveice

Ar Lāčplēša cepuri tika apbalvots aizsargs Kristaps Zīle, kurš bloķē pretinieku mestās ripas. Viena no tām viņam otrdien spēcīgi trāpīja pa seju, bet Zīle spēja atgriezties laukumā un palīdzēt komandai gūt svarīgu uzvaru. 

"Piekritīšu trenerim - šī momenta dēļ ir vērts dzīvot. Šo cepurīti varēja dabūt ikviens no jums, un ikviens to bija pelnījis, tāpēc ejam tālāk un nekas nav beidzies," uzsvēra Zīle. 

Latvijas izlase ceturtdaļfinālam kvalificējusies pirmo reizi kopš 2018. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu