Kas ļāvis Mančestras "City" un citu gadu čempioniem uzvarēt premjerlīgā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Analizējot Anglijas futbola premjerlīgas spēļu rezultātus pēdējos 20 gados, futbola statistiķis Džonijs Bleins (Jonny Blain) un personālvadības jaunuzņēmums Deel secinājuši, ka Anglijas premjerlīgas labāko komandu panākumos pēdējo 20 sezonu laikā liela nozīme ir bijusi starptautiskajiem talantiem. 65% no visiem spēlētājiem bijuši ārzemnieki, kuri iesituši 64,8% vārtu, un ārzemnieki bijuši arī 83% no visiem spēlētājiem, kuriem piešķirts "Golden Boot" - apbalvojums sezonas ražīgākajam vārtu guvējam.

Apskatot šīs sezonas labāko desmit vārtu guvēju sarakstu, redzam, ka 60% no tiem ir ārvalstu spēlētāji: norvēģis Ērlings Holanns (Mančestras "City"), nigērietis Aivens Tounijs ("Brentford"), ēģiptietis Mohameds Salāhs ("Liverpool"), brazīlietis Gabriels Martinelli ("Arsenal"), norvēģis Martins Edegors ("Arsenal"), serbs Aleksandars Mitrovičs ("Fulham").

Pētījumā analizēts ārvalstu spēlētāju īpatsvars katrā premjerlīgas komandā no 2002./2003. gada līdz 2021./2022. gada sezonai. Padziļināta premjerlīgas pēdējo 20 gadu spēļu rezultātu analīze rāda, ka daudznacionālas komandas uzrādījušas labākus rezultātus teju visās jomās. 15 no pēdējo 20 premjerlīgas uzvarētāju komandu sastāvā bija vairāk ārzemju spēlētāju, liecina dati.

Komanda ar lielāko ārzemju spēlētāju īpatsvaru ir bijusi "Arsenal", kurā 2006./2007. gada sezonā 96% spēlētāju bija ārzemnieki. Togad vienība ieņēma 4. vietu, un faktiski katru reizi, kad "Arsenal" iekļuva labāko četriniekā, viņu sastāvā bija vairāk ārzemju spēlētāju, nekā vidēji visām tā gada premjerlīgas komandām kopumā.

"Arsenal" arī uzvarēja 2003./2004. gada sezonā, kad komandas sastāvā bija 77% ārvalstu spēlētāju.

Foto: Publicitātes foto

"Tāpat kā premjerlīgā, arī jebkurā citā jomā starptautiski daudzveidīgas komandas ir efektīvākas. Sportā un jebkurā citā jomā iespēja atrast darbiniekus jebkur pasaulē sniedz darba devējiem izcilu iespēju apvienot dažādas prasmes un pieredzi vienā augstas veiktspējas komandā," saka Līna Lāsa (Liina Laas), Deel paplašināšanās vadītāja Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Pēdējo 20 premjerlīgas sezonu laikā 24 spēlētāji ir saņēmuši "Golden Boot" (dažus gadus balvu saņēmuši vairāki spēlētāji) – apbalvojumu sezonas rezultatīvākajam spēlētājam. No šiem spēlētājiem 83% (20) ir bijuši ārzemnieki. Izņēmumi ir Harijs Keins, kurš uzvarējis trīs reizes, un Džeimijs Vardijs, kurš šo balvu saņēmis vienreiz.

Savukārt ar "Golden Boot" visbagātākais spēlētājs, kurš apbalvojumu ieguvis četras reizes, ir francūzis Tjerī Anrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu