Zviedrijas hokeja leģenda asi kritizē savas valsts hokejistus (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jonass Bergkvists
Jonass Bergkvists Foto: twitter.com

Zviedrijas hokeja leģenda Jonass Bergkvists asi kritizējis savas valsts hokejistus un norādījis, ka Latvijas izlase bija sliktākais pretinieks, kāds varēja nākt pretī zviedriem pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokejisti ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pieveica Zviedrijas valstsvienību, pirmoreiz vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Latvija svinēja uzvaru ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) un pusfinālā spēkiem mērosies ar Kanādu. 

"Komanda apakšgrupā aizvadīja septiņas spēles un neviens no spēlētājiem nesvinēja vārtu guvumus. Tas atspoguļo viņu vēlmi... Ceturtdaļfinālā viņiem pretī stājās komanda, kas parādīja aizrautību un kaisli pret hokeju. Šāds rezultāts ir likumsakarīgs. Savu iespēju palaidām garām," sociālajos tīklos raksta Bergkvists. 

Foto: Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināls: Latvija - Zviedrija

Jau pirms minētās spēles viņam bijušas sliktas priekšnojautas, ja raugās no Zviedrijas perspektīvas. 

"Hokejisti pievienojas izlase un viņiem šķiet, ka mazās hokeja nācijas būs viegli apspēlēt. Un tad tev pretī nāk Latvija, kas pilnas arēnas priekšā spēlē kaislīgi. Tad jau vairs nav iespējams savākties," pauda Bergkvists. 

60 gadus vecais Bergkvists ir olimpiskais čempions un trīskārtējs pasaules čempions. Valstsvienībā viņš aizvadīja 272 spēles. 

"Sasodītie dibeni. Jums bija iespēja un jūs to neizmantojāt. Nesāciet tagad sevi žēlot, bet mācieties no savām kļūdām," Zviedrijas laikrakstam "Expressen" norādīja kādreizējais hokejists. 

Vārtus Latvijai guva Dans Ločmelis, Miks Indrašis un Jānis Jaks, bet Zviedrijai - Timotijs Liljegrēns.

Pusfinālā Latvija sestdien Tamperē spēkiem mērosies ar Kanādu. 

 
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu