RFS un "Riga" futbolisti derbijā vārtus negūst (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jeļizaveta Iļjina

RFS un "Riga" komandas piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 15. kārtas mačā vārtus neguva, RFS laukumā notikušajai spēlei noslēdzoties ar rezultātu 0:0 (0:0).

Tādējādi pirms 16. kārtas līderi "Riga" un vicelīderi RFS šķirs četri punkti. Arī sezonas pirmais Rīgas lielklubu derbijs noslēdzās neizšķirti.

Pirmais bīstamais moments bija 12. minūtē, kad no tuvas distances sitienu varēja izpildīt Andrejs Iličs, lai gan tas nebija precīzs, "Riga" futbolists gandrīz ieraidīja bumbu savos vārtos. Dažas minūtes vēlāk Emersons Deusleisānu ar sitienu no soda laukuma dziļuma norībināja vārtu stabu.

Puslaika turpinājumā bīstamas epizodes bija arī pie RFS vārtiem, taču arī viesiem neizdevās izmanīt mača rezultātu.

Otrā puslaika otrajā pusē uzbrukumi abiem vārtiem kļuva asāki, taču tikai kompensācijas laikā kāda no komandām bija ļoti tuvu uzvarai. Vispirms divas minūtes pirms mača finālsvilpes no tuvas distances ar galvu bumbu garām vārtiem sita Emersons, bet pamatlaika pēdējās sekundēs pie RFS vārtiem mājiniekiem neizdevās sākotnēji nokontrolēt bumbu, taču arī "Riga" savu iespēju neizmantoja.

Pirms tam "Daugavpils" mājās ar rezultātu 5:2 uzvarēja "Jelgavu".

Kārtas turpinājumā sestdien turnīra tabulas apakšgala komandu duelī "Tukums 2000"/"Telms" uzņems Salaspils "Super Nova", un "Liepāja" mājās cīnīsies ar "Valmieru", bet svētdien Rīgā notiks "Auda" un "Metta" vienību spēle.

Turnīra tabulas augšgalā ar 39 punktiem 15 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 35 punktiem ieņem RFS, trešā ar 22 punktiem ir "Valmiera", bet ceturto vietu ar 21 punktu 13 spēlēs ieņem "Metta". 20 punkti 13 mačos ir "Liepājai" , bet 14 mačos 16 punktus sakrājusi "Auda", 15 - "Jelgava", 13 - "Daugavpils", deviņus - "Tukums 2000"/"Telms" un septiņus - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu