Video "Hokeja anatomija": kā Latvijas izlasei pārspēt ASV komandu un izcīnīt bronzu? (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET turpina apskatīt pasaules čempionāta spilgtākos notikumus raidījumā "Hokeja anatomija". Šoreiz diskusijā kopā ar Jēkabu Rēdlihu un Mārtiņu Kļavenieku pirms bronzas spēles pret ASV piedalās viens no daudzsološākajiem jaunajiem pašmāju spēlētājiem Martins Laviņš.

Visas iepriekšējās "Hokeja anatomijas" sērijas vienuviet var atrast šeit.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien savu skatītāju priekšā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Zviedriju un pirmo reizi iekļuva turnīra pusfinālā. Cīņā par finālu sestdien Tamperē tika zaudēts ar 2:4, bet svētdienas pēcpusdienā pret ASV aizvada maču par bronzas godalgām.

Finālmačā plkst.20.20 Kanāda spēkosies ar Vāciju, kas pasaules čempionāta finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 1930. gada.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, ar 0:6 piekāpjoties Kanādai un 1:2 - Slovākijai. Pēc tam sekoja vēsturē pirmā uzvara pār čehiem (4:3 papildlaikā) un tika izcīnītas vēl četras uzvaras - 2:1 pār Norvēģiju, 3:2 pār Slovēniju, 7:0 pār Kazahstānu un 4:3 papildlaikā pār Šveici. Pēdējā mačā iegūtie punkti ļāva ne tikai iekļūt ceturtdaļfinālā, bet izcīnīt trešo vietu B apakšgrupā.

ASV hokejisti apakšgrupā uzvarēja visās spēlēs, tikai pēdējā zaudējot punktus, jo mačs tika noslēgts papildlaikā. Amerikāņi uzvarēja Somiju (4:1), Ungāriju (7:1), Vāciju (3:2), Austriju (4:1), Dāniju (3:0), Franciju (9:0) un Zviedriju (4:3). Ceturtdaļfinālā ar 3:0 tika pārspēti čehi.

Latvijas un ASV izlases pasaules čempionātos tikušās 15 reizes, latviešiem izcīnot trīs uzvaras. Pēdējā no tām bija pirms deviņiem gadiem, bet nākamās četras savstarpējās spēles uzvarēja ASV hokejisti, tajā skaitā pērnā gada čempionātā (4:1).

Ar septiņiem precīziem metieniem ASV izlases labākais vārtu guvējs šajā čempionātā ir pērnā gada NHL drafta piektā izvēle Katers Gotjē, kurš šo sezonu aizvadīja Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA). Visvairāk punktu (5+7) iekrājis šosezon AHL spēlējušais Roko Grimaldi.

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu