Līderi dala punktus, "Liepāja" turpina zaudēt, "Daugavpils" beidzot uzvar "Jelgavu"

Anatolijs Kreipāns
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Virslīgas futbolisti Sedriks Kuadio (RFS) un Antonijs Černomordijs ("Riga FC")
Virslīgas futbolisti Sedriks Kuadio (RFS) un Antonijs Černomordijs ("Riga FC") Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas 15. kārtas centrālā spēle notika LNK Sporta parkā – spēle starp abiem turnīra līderiem, taču šajā spēļu kārtā sava intriga bija arī jebkurai citai no pārējām četrām spēlēm. Līderu "Riga FC" un RFS spēle bija vienīgā, kurā netika gūti vārti un neizšķirts tikai lieku reizi apliecina apmēram līdzīgo spēku samēru cīņā par titulu (arī pirmajā riņķī bija neizšķirts – 1:1). Joprojām nemana vēl kādu komandu, kas varētu kopā ar abiem Rīgas futbola klubiem iesaistīties cīņā par čempionu titulu, bet toties kāda spēkošanās līdz ar to tagad rit par trešo un ceturto vietu...

Neizšķirts līderu spēlē droši vien bija taisnīgākais iznākums, kaut gan spēles sākumā RFS bija divas iespējas gūt vārtus (vienā no tās bumba trāpīja pa vārtu stabu), bet spēles beigās – vēl viena. "Rīdziniekiem" tik labu iespēju gūt vārtus nebija, kaut gan tukšā varēja nepalikt arī viņi. Varēja just lielo spriedzi, kas ir spēlē, jo pārāk augsta bija tās likme – "Riga FC" uzvaras gadījumā palielinātu pārsvaru līdz 7 punktiem, bet RFS uzvaras gadījumā atpaliktu vairs tikai par punktu. Starp komandām palika četru punktu starpība un "Riga FC" tāpēc laikam nav iemesla īpaši pārdzīvot. Tagad abas komandas savā starpā tiksies 30. jūnijā "Skonto" stadionā, abas, visticamāk, būs pirmajās divās vietās, bet cik punktu starp tām būs – to nu gan neņemos paredzēt.

Ja trešo vietu ("Valmiera FC") no otrās šķir desmit punkti, tad sesto vietu (FK "Auda") no trešās vietas šķir tikai 6 punkti. Kvartetā aiz līderu dueta pēc katras spēles kaut kas var mainīties! Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja FK "Liepāja" - čempionei Valmieras komandai izdevās revanšēties liepājniekiem par zaudējumu (0:1) savā mājās pirmā apļa spēlē – 2:1. Valmieras komanda nezaudē jau piecas spēles pēc kārtas, tās sniegums vēl nav tāds, kāds bija pērn, taču ar to uzvarai pietika.

Savukārt Liepājas komanda... Liepājnieki nevis spēlē, bet mokās. Kāpēc tā notiek – atbildēt var tikai komandas treneri. Futbola kluba prezidenta Oļega Hramova uzticēšanās un pacietība diezin vai ir mūžīgas... Nav jābūt futbola trenerim vai futbolistam, lai redzētu, ka komandas sniegums ir neizteiksmīgs un rezultāti pēdējās spēlēs – tam atbilstoši. Negribētos, lai pilsētā ar tādām futbola tradīcijām kā Liepāja sāktu samierināties ar iespējamo iekļūšanu trijniekā vai četriniekā. Abās komandās izlašu pauzes laikā droši vien notiks pārmaiņas sastāvos, bet tie taču vēl neko negarantēs – kurš var paredzēt, kā un cik ātri tas vai cits jaunais spēlētājs iekļausies komandā? Liepājas komanda ir piektajā vietā un nākamā spēle tai ir atkal savā laukumā ar FK "Tukums 2000/Telms". Vai izdosies pārtraukt neveiksmju sēriju?

Pārtrūka FK "Metta" sešu spēļu sērija bez zaudējumiem – 1:3 mačā ar FK "Auda". Metieši saglabāja ceturto vietu turnīra tabulā, taču "Auda" tagad atpaliek vairs tikai par diviem punktiem (liepājnieki – par vienu punktu). "Auda" aizvadīja savu, iespējams, šīs sezonas pagaidām saturīgāko spēli, tā ka ienākšana Jāņa Skredeļa vārdā nosauktajā stadionā Arkādijā izdevās sekmīga.

BFC "Daugavpils" ar 5:2 pieveica FS "Jelgava". Jelgavnieku jaunajiem-vecajiem treneriem atgriešanās komandā iznāca neveiksmīga, bet BFC "Daugavpils" ne tikai pārtrauca 11 neuzvarētu spēļu sēriju, bet arī vispār pirmo reizi pārspēja Jelgavas komandu (citas Daugavpils komandas to bija paveikušas) – līdz šim 20 aizvadītajās savstarpējās spēlēs virslīgā jelgavniekiem bija 16 uzvaras... Arī šosezon pirmajā spēlē Jelgavā bija uzvara ar 2:1. Daugavpils komanda sāk ieskrieties? Nākamā spēlē daugavpiliešim būs viesos ar RFS un tajā diezin vai būs atbilde. Attiecībā uz katru no no abu līderu sekotājiem var uzdot tamlīdzīgus jautājumus, bet uz tiem nav atbilžu – proti, jau liekas, ka tā vai cita komanda sāk atrast savu spēli, bet tad jau nākamajā spēlē tā neliekas... Tikai Salaspils "Super Nova" izceļas ar stabilitāti, kas gan nevar to apmierināt – jau 9 spēles bez uzvarām un 8 no tām zaudētas. Šajā kārtā "Super Nova" mačā ar Tukuma komandu panāca 2:3 no 0:3, bet tik un tā zaudēja. Tukumnieki pārtrauca sešu spēļu sēriju bez uzvarām.

Blīvajā spēļu grafikā atlikušas vēl trīs spēļu kārtas – līdz izlašu pārtraukumam. Tad pauzes starp spēlēm būs lielākas un tas arī var ietekmēt un noteikti ietekmēs komandu sniegumu. Izlašu pauzē klubu treneriem būs darba pilnas rokas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu