Video ⟩ Rodrigo Ābols: Lidot pāri Mildiņai un kopumā Rīgai - tas bija kaut kas nereāls

CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols pēc atgriešanās mājās sarunā ar TVNET neslēpa sajūsmu par komandas sagaidīšanu.

Pirmdien, 29. maijā, Latvijas izlase atgriezās mājās no Somijas pilsētas Tamperes. Aptuveni 30 tūkstoši līdzjutēju komandu līksmi sveica pie Brīvības pieminekļa.

Savukārt pirms tam lidostā "Rīga" komandas pārstāvji neilgu brīdi tikās ar medijiem un sniedza atbildes uz žurnālistu jautājumiem. Bronzas medaļniekiem par godu tika izklāts sarkans paklājs.

"Svinības nebija trakas. Tie, kuriem bija līdzi sievas un bērni, varēja atzīmēt panākumu kopā ar ģimeni. Visi kopā paēdām vakariņas - bija tiešām forši," neilgi pēc piezemēšanās lidostā "Rīga" sacīja Ābols.

"Ļoti forši, kā mūs sagaida mājās. Bija lieliska iespēja lidot pāri Mildiņai [Brīvības piemineklim] un kopumā Rīgai. Tas bija kaut kas nereāls - kosmoss."

Pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā 14 spēlētāji guvis vismaz vienus vārtus un 19 hokejisti atzīmējās ar vismaz vienu rezultatīvu piespēli.

"Turnīra gaitā parādījām, ka katrā spēlē vārtus var iemest jebkura maiņa. Nebija tā, ka sēžam un gaidām tikai uz vienu maiņu," atzīmēja Ābols.

"Tikai tā mēs varam uzvarēt - spēlējot kā komanda, kad katrs dara savu darbu."

 

Ābols šogad atkārtoja Latvijas izlases vienā turnīrā gūto vārtu rekordu. Viņš ar precīzu metienu izcēlās piecas reizes. Kopš valsts neatkarības atgūšanas līdz šim to bija paveikuši pieci spēlētāji:

  • Oļegs Znaroks (1998. gadā) - 5 vārti
  • Aigars Cipruss (1999. gadā) - 5 vārti
  • Sergejs Žoltoks (2001. gadā) - 5 vārti
  • Lauris Dārziņš (2013. gadā) - 5 vārti
  • Kaspars Daugaviņš (2015. gadā) - 5 vārti
  • Rodrigo Ābols (2023. gadā) - 5 vārti

Video: Atskats uz Latvijas hokejistu sagaidīšanu dzimtenē

Foto: Tūkstošiem hokeja līdzjutēju sveic Latvijas hokeja izlasi 

Foto: Latvijas hokejisti sagaidīti lidostā "Rīga" 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu