Somijas policija saņēmusi sūdzības par Latvijas hokeja izlases krekliem (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: lhf.lv

Somijas policija saņēmusi iesniegumu saistībā ar Latvijas hokeja valstsvienības spēļu krekliem. Uz pleciem atrodamā reklāma varētu būt pretrunā ziemeļvalsts likumiem, vēsta Iltalehti un sportacentrs.com. Policija norādījusi, ka šādu iesniegumu saņēmusi pirmo reizi un ka tas nav prioritāšu saraksta augšgalā.

Uz Latvijas izlases krekliem šogad bija redzama Olybet sporta bāra reklāma. Igaunijā reģistrētajai azartspēļu kompānijai Tallinā ir restorāns ar šādu nosaukumu, bet mājaslapā iespējams veikt likmes arī no Somijas.

Somijas Loteriju likums nosaka, ka tikai Veikkaus drīkst piedāvāt un tirgot azartspēles Somijas kontinentālajā daļā, savukārt Somijas kontinentālajā daļā nedrīkst reklamēt ārvalstu azartspēļu spēles. Valsts īpašumā esošā kompānija peļņu novirza tautas sportam, zinātnei, mākslai, jaunatnei, veselības nozarei un citiem mērķiem.

Somijas policijas krimināllietu komisārs Arto Partanens nekomentēja ne kriminālziņojuma saturu, ne likumu, uz kuru sūdzības autors varētu būt atsaucies.

„Pirmo reizi esam saņēmuši šādu iesniegumu. Vairāk varēsim pastāstīt tuvākajās nedēļās un mēnešos. Šī lieta nav prioritāte,” sacīja Arto Partanens. Policijai būs jānoskaidro, vai tiek reklamēts sporta bārs, vai tomēr tiek reklamētas azartspēles.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu