"The Hockey News" pasaules čempionāta Top 10 iekļauj divus Latvijas hokejistus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pazīstamais Ziemeļamerikas hokeja medijs "The Hockey News" publiskojis 2023. gada pasaules čempionāta labāko spēlētāju Top 10. Tajā iekļauti arī divi Latvijas nacionālās komandas hokejisti. 

Mediju balsojumā par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Latvijas komandas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš čempionātā tika galā ar 92,14% pretinieku metieniem un vidēji mačā savos vārtos ielaida 2,2 ripas.

Latvijas vārtsargs pirmo vietu ieņem arī "The Hockey News" veidotajā topā.

"Šilovs bija pelnījis visas uzslavas, kuras saņēma šajā turnīrā. Viņš aizveda Latvijas izlasi līdz pirmajai medaļai tās pastāvēšanas vēsturē. Šilovs aizvadīja visas 10 spēles un uz ledus bija par 60 minūtēm ilgāk nekā tuvākais sekotājs.

Šilova sniegums bija vērā ņemams daudzu iemeslu dēļ, bet Latvijas izlases aizvešana līdz uzvarām pret Zviedriju un ASV, kas bija divas no turnīra favorītēm, viņa veikumu padarīja vēl atmiņā paliekošāku. Vankūveras "Canucks" vajadzētu būt priecīgai par 22 gadus vecā vārtsarga paveikto šajā turnīrā," raksta topa veidotājs Aiens Kenedijs.

Savukārt ranga 10. pozīcijā ierindots uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš šajā turnīrā izcēlās ar deviņiem punktiem (2+7), turnīra rezultatīvāko latviešu sarakstā ierindojoties uzreiz aiz Riharda Bukarta (11 punkti).

"Artūrs Šilovs "nozaga" visu uzmanību, bet Latvija nebūtu izcīnījusi bronzu bez vārtu gūšanas. Pēc divām spēcīgām sezonām Sanhosē "Sharks" komandā, Balcers aizvadīja klusāku gadu Ziemeļamerikā. Pasaules čempionātā viņš bija dzinējs, kas darbināja Latvijas uzbrukumu. 10 mačos viņš iekrāja deviņus punktus, palīdzēja komandai uzņemt ritmu. Viņš šajā vasarā būs brīvais aģents. Kādam NHL klubam, kas meklē spēlētāju, kurš šosezon varētu izlauzties, būtu vērts noriskēt [iedodot līgumu Balceram]," norāda Kenedijs.

Pasaules čempionāta labāko spēlētāju top 10 "The Hockey News" vērtējumā:

  1. Artūrs Šilovs (vārtsargs, Latvija)
  2. Makenzijs Vīgers (aizsargs, Kanāda)
  3. Džons Peterka (uzbrucējs, Vācija)
  4. Morics Zaiders (aizsargs, Vācija)
  5. Roko Grimaldi (uzbrucējs, ASV)
  6. Dominiks Kubaliks (uzbrucējs, Čehija)
  7. Semijs Bleiss (uzbrucējs, Kanāda)
  8. Katers Gotjē (uzbrucējs, ASV)
  9. Niko Šturms (uzbrucējs, Vācija)
  10. Rūdolfs Balcers (uzbrucējs, Latvija)

Foto: Tūkstošiem hokeja līdzjutēju sveic Latvijas hokeja izlasi 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu