Īsi pirms EČ karjeru noslēdz Latvijas dāmu basketbola izlases pretinieču līdere

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jeļena Dubļeviča (pa labi).
Jeļena Dubļeviča (pa labi). Foto: AFP / Scanpix

Latvijas sieviešu basketbola izlases pretinieces Eiropas čempionāta finālturnīrā Melnkalnes viena no līderēm Jeļena Dubļeviča trešdien paziņoja par karjeras noslēgšanu.

Sākotnēji pieredzējusī basketboliste plānoja palīdzēt Melnkalnei arī Eiropas čempionātā, taču sezonas gaitā gūtie savainojumi lika paziņot par karjeras beigām nedaudz vairāk nekā divas nedēļas pirms finālturnīra.

"Šī sezona bija pilna ar savainojumiem, kas ietekmēja manu mīlestību pret šo spēli un vairs neļāva atdot laukumā visu. Neskatoties uz to, man paveicās spēlēt Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā ar vienu no labākajām Turcijas komandām - "Mersin"," savā atvadu vēstulē atklāja basketboliste.

"Mans plāns bija noslēgt manu basketbolistes karjeru šovasar, spēlējot Eiropas čempionātā kopā ar izlasi. Diemžēl, tas tā nenotiks savainojumu dēļ," viņa turpināja.

36 gadus vecā basketboliste kopā ar Melnkalnes izlasi sacentusies četros Eiropas čempionāta finālturnīros, bet klubu karjerā lielāko daļu savas karjeras pārstāvēja komandas, kas startēja Eirolīgā un Eirokausā, kā arī kopā ar Losandželosas "Sparks" 2016. gadā kļuva par Sieviešu nacionālā basketbola asociācijas (WNBA) čempioni.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25. jūnijam.

Grupas turnīru Latvijas izlase aizvadīs Telavivā, 15. jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16. jūnijā - ar Grieķijas un 18. jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu