Foto Britu atlēte dalās ar bildi, kas, iespējams, ir lielākais tabu sieviešu sportā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Emma Palanta-Brauna
Emma Palanta-Brauna Foto: AFP/SCANPIX

Britu sportiste Emma Palanta-Brauna sociālajos tīkos spērusi ļoti drosmīgu soli, daloties ar bildi, kas vērš uzmanību uz problēmu, kas pazīstama visām sievietēm.

33 gadus vecā Palanta-Brauna sociālajos tīklos ievietojusi attēlu, kurā redzams menstruālo asiņu traips.

Vairāki lietotāji norādījuši, ka viņa varēja bildi ievietot tā, lai asins traips nebūtu redzams, taču pašai sportistei tas nesagādā problēmas. 

Skriešanu peldkostīmā sportiste pamato ar to, ka karstos laikapstākļos var pārkarst, turklāt mēnešreižu laikā arī ķermeņa temperatūra ir augstāka. Viņai ir arī cits tērps, kas paredzēts sacensībām vēsākā laikā. 

"Ja jūs man rakstījāt, sakot, ka 99% no jums pazīstamajām sievietēm par to būtu satriektas, tad tieši tāpēc es dalos ar šo informāciju, jo patiesībā tajā nav nekā slikta. Tas ir dabiski," viņa skaidro. 

"Man katru mēnesi ir šīs dienas, un ir viena diena, kad plūsma ir ļoti spēcīga. Es lūdzu, lai tā nebūtu sacensību diena, bet dažreiz tā notiek. Nav svarīgi, ar kādu tamponu esmu eksperimentējusi, trīs stundas vēlāk plūsma atkal ir pārāk liela," norāda triatloniste. 

"Tā ir sieviešu sporta realitāte, un jo vairāk šķēršļu mēs varam pārvarēt, jo labāk."

Ievērojami lielākā daļa komentētāju viņas rīcību, publicējot šādu bildi, atbalsta un nosaukuši par drosmīgu soli. 

Palanta-Brauna ir vairākkārtēja IRONMAN 70.3 sacensību godalgoto vietu ieguvēja. Trīsreiz viņa kļuvusi par pasaules čempioni duatlonā (skrien - brauc ar divriteni - skrien). 

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu