LFF ieguldīs vietējos klubos 1,35 miljonus eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko (no labās) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins
Vadims Ļašenko (no labās) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc apstiprinājuma un finansējuma saņemšanas no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) sākusi solidaritātes maksājumu piešķiršanu klubiem, vēsta LFF.

Kopā klubos tiks ieguldīti 1,35 miljoni eiro, piešķirot tos klubiem saskaņā ar pārstrādāto un paplašināto sadales mehānismu. Tas ir UEFA atbalsta instruments klubu jaunatnes sistēmu attīstībai.

Radot īpašu mehānismu, kas sasaistīts ar klubu sportisko līmeni un atbilstību LFF izvirzītajiem jaunatnes sistēmas kritērijiem, visi šie līdzekļi nonāk klubu rīcībā un tiek ieguldīti to jaunatnes segmenta attīstībā.

LFF pēc darba grupas veiktajām konsultācijām ir pārstrādājusi sadales mehānismu un paplašinājusi sistēmā iekļauto klubu loku. Līdzās akadēmijām finansējums pienākas arī 1. līmeņa klubiem, turklāt garantētā daļa no finansējuma pienākas ne tikai Latvijas virslīgas klubiem, bet arī 1. līgas pārstāvjiem. Mainīgā daļa ir atkarīga no attiecīgā kluba jaunatnes sistēmas kritēriju izpildes jeb klubu akreditēšanas rezultātiem.

Tāpat atsevišķa daļa no kopējā finansējuma tiek rezervēta klubu atbalstam, kuriem nav pārstāvniecības virslīgā vai 1. līgā, bet ir attiecīga jaunatnes sistēmas kritēriju izpilde.

No kopējā finansējuma saskaņā ar 2022. gada rezultātiem 75% pienākas virslīgas klubiem, bet 25% tiek piešķirti 1. līgas pārstāvjiem. Klubiem piešķirtās summas, ņemot vērā bāzes maksājumu un jaunatnes sistēmu izvērtēšanas rezultātus, virslīgā ir no 68 tūkstošiem eiro līdz 119 tūkstošiem eiro, bet 1. līgā - no 8000 eiro līdz 80 tūkstošiem eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu