Pirmo reizi notiks Kivlenieka piemiņas programma jaunajiem vārtsargiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Edmunds Kivlenieks.
Matīss Edmunds Kivlenieks. Foto: lhf.lv

Godinot mūžībā aizgājušā vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka piemiņu, Latvijas Hokeja federācija (LHF) sadarbībā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets" šovasar pirmo reizi organizēs jauno vārtsargu iesaistes projektu "Kivi programma".

Programmas mērķis ir iepazīstināt ar hokeja vārtsarga pozīciju iesācējus līdz U-10 vecumam, kuri līdz šim vēl nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā, bet vēlas to izmēģināt.

Šovasar notiks divas bezmaksas nometnes. Viena risināsies Jelgavas ledus hallē, otra "Volvo" ledus hallē Rīgā.

Katra no nometnēm norisināsies divas dienas un tās vadīs Latvijas U-18 izlases vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Ar viņu kopā darbosies arī Latvijas izlašu vārtsargi, kuri palīdzēs iedvesmot jaunos hokejistus un izzināt vārtsargu spēli, godinot Matīsa atstāto mantojumu.

Programmā ir ierobežots vietu skaits, tāpēc klubiem, kuri U-9, U-10 vecuma grupā šosezon piedalījās LHF rīkotajās sacensībās, tiek atvēlēts noteikts dalībnieku vietu skaits attiecīgajās norises vietās.

Katrā nometnē ir paredzēta vieta 16 hokejistiem - iesācējiem (2013.g. dz. un jaunāki), kuri līdz šim nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā vai tikko sākuši. Dalībniekiem uz nometnes laiku tiks nodrošināts vārtsarga ekipējums pilnā apmērā, izņemot slidas, kuras katram dalībniekam ir jāņem līdzi pašam. Būs arī "sausie" treniņi, tādēļ dalībniekiem līdzi jāņem arī sporta tērps.

LHF izsaka lielu pateicību Kolumbusas "Blue Jackets" organizācijai par šo iniciatīvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu