Vētra: Spēlējām pret komandu, kas varētu būt līdzīga Spānijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Gundars Vētra
Gundars Vētra Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases pretiniece pārbaudes spēlē Slovākija spēlē līdzīgi kā Spānija, kurai latvietes stāsies pretī Eiropas čempionāta finālturnīrā, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas izlases treneris Gundars Vētra.

Latvijas izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, pārbaudes mačā savā laukumā ar rezultātu 74:61 (22:15, 18:14, 15:16, 19:16) pārspēja Slovākiju.

"Intensitātes līmenis bija labs," izcēla treneris. "Trīs ceturtdaļas mēs noteikti intensitāti varam turēt augstā līmenī, jo īpaši aizsardzībā, maksimāli apgrūtinot pretinieces un viņu uzbrukumu. Taktiskajās lietās vēl ir daudz ar ko strādāt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," izcēla Vētra.

"Ja iepriekš īpaši neskauto pretinieku un nezin visas viņu sadarbības, bet paļaujas uz reaģēšanu, tad es domāju, ka nebija slikti," norādīja treneris.

Viena no Latvijas pretiniecēm Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas spēlēs būs Spānija un Vētra skaidroja, ka arī Slovākijas basketbolistes spēlējot līdzīgi spānietēm.

"Spēlējām ar komandu, kas varētu būt līdzīga Spānijai - ar ātriem aizsargiem un ātru un meistarīgu ārējo līniju. Tas bija labs pārbaudījums. Secinājām, ka mūsu fiziskā kondīcija ir tādā līmenī, ka varam turēt visas 40 minūtes augstā intensitātē," teica treneris.

Lai gan Latvijas pieteikumā spēlei bija Aija Jurjāne, laukumā viņa nedevās, jo iepriekš bija iedzīvojusies savainojumā. Treneris atklāja, ka jau rīt, latvietēm aizvadot vēl vienu maču pret Slovākiju, basketboliste varētu iesaistīties spēlē.

"Vienojāmies, ka šodien vēl ne un tad rīt sapratīsim viņas situāciju. Viņa mums neapšaubāmi varētu palīdzēt laukumā. Ceram, ka viņa būs vesela," piebilda treneris.

Pēc nedēļas Latvijas basketbolistes turpat "Arēnā Rīga" uzņems Dienvidkoreju, ar kuru spēkosies atkārtoti 10.jūnijā, aizvadot maču Salaspils Sporta namā.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu