Latvijas sieviešu volejbola izlase piekāpjas Austrijas valstsvienībai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu volejbola izlase piekāpjas Austrijas valstsvienībai
Latvijas sieviešu volejbola izlase piekāpjas Austrijas valstsvienībai Foto: Picasa 2.0

Latvijas izlase Rīdā ar 1-3 (23:25, 25:16, 15:25, 23:25) atzina Austrijas pārākumu. Latvijas izlases pamatsastāvs, salīdzinot ar pirmajām divām spēlēm, bija palicis nemainīgs, spēles gaitā laukumā nedodoties vien Anastasijai Ivanovai un Annai Kovalai.

Spēles divus pirmos punktus guva Latvija, un austrietes pirmoreiz vadībā izvirzījās vien ar Maries Kristinas Brikneres “eisu” (7:6). Seta vidū Latvija atguva vadību un pēc Anijas Jurdžas netveramas serves panāca 16:12 vadību. Triju – četru punktu vadību latvietes saglabāja līdz punktu vadību latvietes saglabāja līdz 22:18, kad pretinieces guva piecus punktus pēc kārtas (23:22) un uzvarēja setu.

Arī otro setu pēc Martas Levinskas bloka Latvija sāka ar 2:0 vadību, taču šoreiz strauji palielināja pārsvaru, pēc Paulas Ņečiporukas serves panākot 6:1, bet vēlāk izvirzoties vadībā ar 16:8 un pēc Ņečiporukas uzbrukuma gūstot uzvaras punktu setā – 25:16.

Trešo setu ar diviem gūtiem punktiem sāka mājinieces, bet Latvija pēc Annas Rītas bloka panāca vadību ar 5:4. Austrietes gan tūlīt pārņēma vadību un pēc Anamarijas Galičas uzbrukuma panāca piecu punktu pārsvaru (15:11), setu pēc viņas bloka uzvarot ar 25:15.

Ceturto setu Austrija uzvarēja tā vidū, no 13:16, triju punktu pārsvaru Jurdžai panākot ar sekmīgu uzbrukumu, panākot 19:16 pēc teicamas Aidas Mehičas darbības uzbrukumā un blokā un Brikneres “eisa”. Pēc Ņečiporukas netveramas serves izdevās pietuvoties līdz 21:22, taču galotnē pārākas bija austrietes, arī pēdējo punktu ar uzbrukumu gūstot Mehičai.

Par rezultatīvāko Latvijas izlases rindās ar 16 punktiem kļuva Levinska, kura četrus punktus sakrāja blokā. Ņečiporuka guva 12 punktus, izceļoties ar trim “eisiem”, Rīta sakrāja 11 punktus, sešus gūstot ar bloku un kļūstot par labāko šajā elementā Rīdā, bet 10 punktus guva Jurdža.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 17 punktiem kļuva Galiča, kura uzbruka ar 50% efektivitāti (16/32). 14 punktus sakrāja Mehiča, kuras kontā trīs bloki, bet 11 punktus – Briknere, kura četrreiz ieservēja “eisu”.

Austrietes bija krietni labākas uzbrukumā, gūstot 50 punktus pret Latvijas 39 punktiem, bet Latvija vairāk punktu sakrāja ar bloku (14:9).

“Kaut arī Austrija ir augstāk Eiropas rangā, parādījām, ka varam ar to cīnīties un ka Austrija nav kaut kas nesasniedzams. Varbūt atskaitot trešo setu, pierādījām, ka spēlējam līdzvērtīgi, un visu laiku likām austrietēm sekot līdzi mūsu darbībām uzbrukumā. Kopumā aizvadījām labu spēli, kaut gan Austrija no trim spēlēm šo aizvadīja visstabilāk. Ļoti labi spēlējām blokā un aizsardzībā, bet pēc aizsardzības nerealizējām dažas iespējas uzbrukumā,” pēc cīņas Rīdā teica komandas treneris Arvils Keišs. “Es teiktu, ka uzvarētāju izšķīra serve. Austrija stabili servēja, un tas mums svarīgos brīžos sagādāja grūtības gūt punktus. Par servju virzieniem un spēlētāju servju īpatnībām viss jau iepriekš bija skaidrs. Varbūt dažos novietojumos nedaudz nesadalījām zonas. Centāmies to kompensēt ar spēlētāju maiņām, kad Kramēna nāca laukumā Jurdžas vietā, kā arī veicot diagonālo maiņu, lai priekšā būtu trīs uzbrucēji un pēc sarežģītas serves varētu gūtu punktu. Arī pēc aizsardzības dažas iesistas bumbas varēja mainīt visu spēles gaitu.”

“Uzskatu, ka šodien spēlējām ļoti labi, cīņu aizvadot tā, kā mēs varam spēlēt, un katra spēlētāja izdarīja savu darbu gan laukumā, gan tā malā, atbalstot komandu un dzīvojot tai līdzi. Pierādījām, ka līdzvērtīgi varam spēlēt ar Austrijas komandu,” spēli vērtēja pirmā tempa spēlētāja Anna Rīta, kura savu paprāvo punktu bagāžu argumentēja ar trenera norādījumu ņemšanu vērā. “Man visgrūtāk blokā bija spēlēt pret pirmajiem tempiem, jo pretinieces kustējās ātri un uzbruka visā tīkla plašumā. Tomēr centos kaut ko izdomāt, lai apstādinātu viņu uzbrukumus un varētu palīdzēt aizsardzībai.”

Viņa arī novērtēja grupas komandas: “Manuprāt, šajā sezonā no trim mūsu grupas pretiniecēm spēcīgākā varētu būt Igaunija. Igauņu volejbolistes spēlē ļoti labi, un būs interesanti spēlēt un pacīnīties ar viņām vēlreiz.”

Komanda Latvijā atgriezīsies 4. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu