Verstapens Spānijas "Grand Prix" sāks no pirmās starta vietas

TVNET/LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Red Bull" pilots Makss Verstapens
"Red Bull" pilots Makss Verstapens Foto: ALBERT GEA/REUTERS

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotā posma - Spānijas "Grand Prix" - kvalifikācijā un rītdienas sacīksti sāks no pirmās vietas.

Verstapens, kurš bija ātrākais arī treniņbraucienos, kvalifikācijas trešajā kārtā Barselonas trases apli veica vienā minūtē un 12,272 sekundēs. Gandrīz pussekundi jeb 0,462 sekundes viņam zaudēja Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), bet 0,520 sekundes atpalika Lendo Noriss ("McLaren").

Ceturtais sākotnēji bija Pjērs Gaslī ("Alpine Renault"), taču vēlāk francūzi saņēma sešu starta vietu sodu par Verstapena un Sainsa kavēšanu. Tādējādi līdzās Norisam otrajā starta rindā būs Lūiss Hamiltons ("Mercedes"). Fernando Alonso ("Aston Martin") bija devītais un startēs no ceturtās rindas.

Kvalifikācijas otrajā kārtā cīņu noslēdza Verstapena komandas biedrs Serhio Peress. Tāpat trešo kārtu nesasniedza arī Džordžs Rasels, kurš turklāt sadūrās ar savu komandas biedru Hamiltonu. Abi sacīksti sāks no sestās rindas, kamēr Šarls Leklērs ("Ferrari") izstājās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā un bija priekšpēdējā, 19.vietā.

Verstapenam kopvērtējumā ir 144 punkti, 105 punkti ir Peresam, bet 93 - Alonso.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu