Latvijas basketbolistes treniņspēlē zaudē Slovākijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas  sieviešu basketbola izlase.
Latvijas sieviešu basketbola izlase. Foto: LBS

Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, sestdien treniņspēlē ar rezultātu 51:56 (12:5, 16:17, 6:13, 17:21) zaudēja Slovākijai, informē Slovākijas Basketbola federācija.

Latvijas izlasē ar 18 punktiem rezultatīvākā bija Anete Šteinberga, 11 punktus guva Kate Vilka, bet deviņi punkti bija Ievai Pulverei. Pretiniecēm 11 punktus guva Miroslava Mištinoa.

Piektdien pārbaudes mačā "Arēnā Rīga" latvietes ar rezultātu 74:61 pārspēja Slovākiju.

Abas komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram. Slovākijas komanda pasaules rangā ieņem 22. vietu, bet Latvijas valstsvienība - 25.vietu.

Latvijas komanda treniņus pēc atgriešanās no Turcijas aizvada 14 spēlētāju sastāvā. Pagājušās nedēļas beigās Latvijas valstsvienība piedalījās pārbaudes turnīrā Stambulā, kur ar 51:75 zaudēja Turcijas komandai, ar 83:67 pārspēja Čehijas vienību un ar 74:64 - Vācijas izlasi, ierindojoties trešajā vietā.

Slovākija tikmēr savā laukumā ir aizvadījusi divas pārbaudes spēles ar Izraēlu, zaudējot ar 74:87 un uzvarot ar 77:76.

Nākamajā piektdienā Latvijas basketbolistes turpat "Arēnā Rīga" uzņems Dienvidkoreju, ar kuru spēkosies atkārtoti dienu vēlāk, aizvadot maču Salaspils Sporta namā.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, 15.jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16.jūnijā - ar Grieķijas un 18.jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies desmito reizi. Līdz šim labākais sasniegums ir ceturtā vieta 2007.gadā, kas bija arī ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017.gadā tika izcīnīta sestā vieta.

Latvijas valstsvienības kandidātes:

Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Aija Jurjāne, Ieva Pulvere (abas - Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Katrīna Ozola (RSU), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Raina Tomašicka (Tarbas "Gespe Bigorre", Francija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu