Foto ⟩ Jānis Reišulis Ķegumā izcīna otro vietu EMX125 klases sacensībās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa braucējs Jānis Mārtiņš Reišulis
Latvijas motokrosa braucējs Jānis Mārtiņš Reišulis Foto: KTM Motofavorīts MX Team

Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis svētdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā ieņēma otro vietu Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klases (EMX125) otrajā braucienā, arī posma kopvērtējumā finišējot otrajam.

Pēc pirmā apļa Reišulis bija sestais, pēc otrā - ceturtais, ceturtajā aplī pakāpās uz trešo un sestajā aplī uz otro vietu, to saglabājot līdz pat finišam.

Uzvaru izcīnīja Matiss Valēns no Francijas, bet trešais braucienā bija Maksimiliāns Verners no Vācijas.

No mājiniekiem Markuss Kokins finišēja 21., Tomašs Šaicāns - 24. un Raivo Laicāns - 38.vietā, bet Markuss Ozoliņš, izstājoties desmitajā aplī, ierindojās 35.vietā.

Foto: Latvijas "Grand "Prix" "Zelta zirga" trasē Ķegumā 2023 (1. diena)

Divu braucienu summā Reišulis un Valēns sakrāja pa 47 punktiem, bet Valēns par uzvarētāju kļuva, pateicoties uzvarētajam otrajam braucienam. Trešais ar 38 punktiem bija Verners.

Ozoliņš ar septiņiem punktiem ieņēma 17.vietu, bet bez izcīnītiem punktiem 24.vietā 40 braucēju konkurencē finišēja Kokins, 26. - Šaicāns un 30. - Laicāns.

EMX125 kopvērtējumā pēc pieciem posmiem J.Reišulis ar 219 punktiem ir līderis, Valēnu apsteidzot par 14 punktiem. Ozoliņš ar septiņiem Ķegumā nopelnītajiem punktiem ir 34.vietā 43 punktus guvušo vidū.

EMX125 sezonas kalendārā iecerēti desmit posmi.

Prestižākajā MXGP klasē, kur tiks aizvadīts sezonas astotais posms - Latvijas "Grand "Prix" -, nestartē pašmāju favorīts Pauls Jonass, taču trasē dodas Tomass Šileika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu