Benzemā un Azārs pēc sezonas pametīs Spānijas grandu Madrides "Real"

CopyDraugiem X Whatsapp
Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: EPA/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta komandas Madrides "Real" kapteinis Karims Benzemā un Edens Azārs nākamo sezonu neaizvadīs Madrides vienības rindās, ziņo klubs.

Benzemā Madrides klubā 21 gada vecumā ieradās 2009. gadā. 14 sezonu laikā viņš "Real" rindās ir izcīnījis 25 titulus, kļūdams par "Real" rekordistu. Šo uzvaru vidū ir pieci Čempionu līgas uzvarētāja tituli, piecas reizes ir uzvarēts FIFA klubu pasaules kausā, pa četrām - UEFA Superkausā, Spānijas Superkausā un Spānijas čempionātā un trīsreiz ir iegūts Spānijas kauss.

Benzemā ir pašreizējais "Zelta bumbas" balvas īpašnieks un UEFA 2022. gada spēlētājs, kā arī citu balvu īpašnieks.

Pagājušā gada pavasarī franču uzbrucējs palīdzēja "Real" izcīnīt 14. uzvaru Čempionu līgā, ar 15 vārtiem kļūstot par rezultatīvāko sacensību dalībnieku.

Benzemā ir piektais visu laiku spēlēm bagātākais kluba spēlētājs, aizvadot 647 spēles, un ar 353 vārtiem - otrais visu laiku labākais vārtu guvējs.

Savukārt ar Beļģijas uzbrūkošā tipa spēlētāju Azāru klubs ir panācis vienošanos, ka līgums ar futbolistu tiks izbeigts šā gada 30. jūnijā. Sākotnēji līgums bija par gadu ilgāks.

Azārs ir bijis kluba sastāvdaļa kopš 2019. gada, šajā laikā izcīnot astoņus titulus. Pa reizei ir uzvarēts Čempionu līgā, FIFA klubu pasaules kausā, UEFA Superkausā un Spānijas kausā, pa divām reizēm - Spānijas Superkausā un Spānijas čempionātā.

Šosezon klubs Spānijas čempionātā ieņēma otro vietu, par 11 punktiem atpaliekot no "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu