Verstapens pārliecinoši uzvar Spānijas "Grand Prix"

TVNET/LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Verstapens pārliecinoši uzvar Spānijas "Grand Prix"
Verstapens pārliecinoši uzvar Spānijas "Grand Prix" Foto: LLUIS GENE/AFP

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien pārliecinoši ieņēma pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotajā posma Spānijas "Grand Prix".

Verstapens, kurš bija labākais arī dienu iepriekš notikušajā kvalifikācijā un sacīksti sāka no pirmās vietas, jau pēc pirmā līkuma izvirzījās vadībā un ātri iekrāja pārsvaru pār sekotājiem, kas finišā bija pieaudzis līdz 24,09 sekundēm. Nīderlandietis izcīnīja savu 40.uzvaru karjerā.

Otro vietu ieņēma "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, bet trešajā pozīcijā ierindojās Džordžs Rasels ("Mercedes"), zaudējot Verstapenam nedaudz vairāk kā 32 sekundes.

Ārpus labāko trijnieka palika uzvarētāja komandas biedrs Serhio Peress, piektais finišēja Karloss Sainss ("Ferrari"), sestais bija Lenss Strols ("Aston Martin"), septīto vietu ieņēma Fernando Alonso ("Aston Martin"), astotajā pozīcijā ierindojās Estebans Okons ("Alpine"), kuram devītajā un desmitajā vietā sekoja attiecīgi Džou Guaņjui ("Alfa Romeo") un Pjērs Gaslī ("Alpine").

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 170 punktus. Otrais ar 117 punktiem ir Peress, bet Alonso 99 punkti dod trešo pozīciju.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu