Džokovičs pārspēj "māla karaļa" Nadala rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Serbijas tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs, iekļūstot "French Open" tenisa turnīra ceturtdaļfinālā, pārspējis "māla karaļa" Rafaela Nadala rekordu.

Par vienu no visu laiku labākajiem tenisistiem uzskatītais Džokovičs (ATP 3.) Francijas atklātā čempionātā astotdaļfināla mačā ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:5), 6-2 pārspēja spāni Alehandro Davidoviču-Fokinu (ATP 34.).

Otrajā setā pie rezultāta 5-6 Džokovičs atspēlēja vienu setbumbu.

Šis panākums serbam ļāva pārspēt Nadala rekordu. Proti, Džokovičs 17. reizi karjerā iekļuvis sezonas otrā "Grand Slam" turnīra labāko astotniekā. Iepriekš tas nevienam tenisistam nav bijis pa spēkam. 

Lai arī sasniegums ir vērā ņemams, Džokovičs tam lielu uzmanību nevēlas pievērst. Viņa mērķis ir izcīnīt prestižo sacensību titulu. Parīzē viņš triumfējis divreiz - 2016. un 2021. gadā. 

"Jūtos lepns, bet domās jau esmu par nākamo spēli. Skaidri zinu, kāds ir mans mērķis. Cenšos būt mentāli spēcīgs un koncentrēties katrai nākamajai spēlei," pēc mača sacīja Džokovičs.

Ja Džokovičs kļūs par "French Open" uzvarētāju, viņš izcīnīs savu 23. "Grand Slam" titulu. Šobrīd Nadala un serba kontā ir pa 22 šāda kaluma trofejām. Viņam gan šo uzdevumu nebūs viegli paveikt, jo par sacensību galveno favorītu tiek uzskatīts spānis Karloss Alkarass.

Francijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 11. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu