Agresorvalstu tenisisti ar bailēm raugās Vimbldonas virzienā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mirra Andrejeva
Mirra Andrejeva Foto: AP/Scanpix

Agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas tenisisti baidās, ka arī šogad varētu izlaist prestižo "Grand Slam" turnīru - Vimbldonas čempionātu. Viņiem aizvien nav apstiprinātas nepieciešamās ieceļošanas vīzas Lielbritānijā.

"All England Club", kas rīko Vimbldonas čempionātu, pagājušajā gadā aizliedza Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem piedalīties sacensībās. Šāds lēmums tika pieņemts saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, ko atbalsta Baltkrievija. 

Šogad abu valstu tenisisti varētu piedalīties sacensībās, taču viņiem jāparaksta deklarācija, ka viņi neatbalsta agresorvalstis vai to režīmus un līderus. Viņi arī nedrīkst saņemt naudu no Krievijas vai Baltkrievijas valsts, tostarp no to pārvaldītajiem vai kontrolētajiem uzņēmumiem.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka vīzu pieprasītājiem pirms vīzas piešķiršanas tiek veiktas rūpīgas pārbaudes.

16 gadus vecā krieviete Mirra Andrejeva, kura demonstrēja ļoti atzīstamu sniegumu Madrides "Open" un "French Open" turnīros, BBC atklāja, ka vīzas pieteikumu aizpildījusi jau pirms vairāk nekā sešām nedēļām, taču tas vēl aizvien nav apstiprināts. 

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Lielbritānija noteica virkni sankciju pret Krieviju un arī tās pilsoņiem. Sankcijas ietver arī vīzu pasākumus. 

"Mēs izskatām katru pieteikumu, katru gadījumu atsevišķi, un visi pieteikumi ieceļošanai Apvienotajā Karalistē tiks izvērtēti pēc to nopelniem," BBC citēts Iekšlietu ministrijas pārstāvis.

Krievijas tenisists Karens Hačanovs, kurš ATP rangā ieņem 11. pozīciju, norādīja ka "dokumentu izsniegšana tagad prasa krietni ilgāku laiku", taču piebilda, ka viņam ir derīga iepriekšējo gadu vīza.

Planētas otrā rakete Daniils Medvedevs norādījis, ka viņu māc šaubas par dalību Vimbldonas čempionātā, taču ļoti priecātos par iespēju piedalīties prestižajā turnīrā. 

Tikmēr Baltkrievijas diktatoru atbalstošā Arina Sabaļenka maija beigās atklāja, ka vēl nav tikusi pie Lielbritānijas vīzas. 

Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: AFP/SCANPIX

Kopš kara sākuma Krievijas un Baltkrievijas tenisisti ATP un WTA tūrē piedalās kā neitrāli sportisti, nespēlējot zem savas valsts karoga. 

Vimbldonas čempionāts Londonā risināsies no 3. līdz 16. līdz jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu