Apskatnieks: Benzemā karjeru turpinās Saūda Arābijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: AFP/SCANPIX

Viens no pasaules labākajiem futbola uzbrucējiem Karims Benzemā savu karjeru turpinās Saūda Arābijā, vēsta itāļu futbola apskatnieks Fabricio Romāno.

Šāda informācija izskanēja jau iepriekš. 

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Benzemā pametīs Spānijas grandu Madrides "Real". 

Benzemā Madrides klubā 21 gada vecumā ieradās 2009. gadā. 14 sezonu laikā viņš "Real" rindās ir izcīnījis 25 titulus, kļūdams par "Real" rekordistu. Šo uzvaru vidū ir pieci Čempionu līgas uzvarētāja tituli, piecas reizes ir uzvarēts FIFA klubu pasaules kausā, pa četrām - UEFA Superkausā, Spānijas Superkausā un Spānijas čempionātā, un trīsreiz ir iegūts Spānijas kauss.

Benzemā ir pašreizējais "Zelta bumbas" balvas īpašnieks un UEFA 2022. gada spēlētājs, kā arī citu balvu īpašnieks.

Romāno vēsta, ka Bezemā panācis vienošanos ar "Al Ittihad" komandu. Līgums būs spēkā līdz 2025. gada vasarai. To būs iespēja pagarināt uz vēl vienu gadu. 

Uz Saūda Arābiju viņš došoties uzreiz pēc atvadīšanās no Madrides līdzjutējiem. 

Pagājušā gada pavasarī franču uzbrucējs palīdzēja "Real" izcīnīt 14. uzvaru Čempionu līgā, ar 15 vārtiem kļūstot par rezultatīvāko sacensību dalībnieku.

Benzemā ir piektais visu laiku spēlēm bagātākais kluba spēlētājs, aizvadot 647 spēles, un ar 353 vārtiem - otrais visu laiku labākais vārtu guvējs.

Plānots, ka Benzemā būs Saūda Arābijas vēstnieks saistībā ar 2030. gada FIFA Pasaules kausa izcīņu.

Portāls "Foot Mercato" iepriekš vēstīja, ka Benzemā divu gadu laikā varētu nopelnīt aptuveni 400 miljonus eiro. Šī alga ir līdzīga tai, ko Saūda Arābijas klubā "Al Nassr" pelna Krištianu Ronaldu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu