Video ⟩ Krievijas tenisiste pēc zaudējuma tiek izsvilpta, bet izrāda cieņu Ukrainas pārstāvei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Darja Kasatkina
Darja Kasatkina Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas tenisiste Eļina Svitoļina, kura WTA rangā atrodas otrajā simtā, ceturto reizi karjerā sasniegusi "French Open" turnīra ceturtdaļfinālu.

Svitoļina (WTA 192.) astotdaļfinālā ar 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja neitrālo tenisisti (Krievija) Darju Kasatkinu, kura pirms gada sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā sasniedza pusfinālu.

Pametot kortu, Kasatkina tika izsvilpta. Pirms tam gan viņa Svitoļinas virzienā pacēla īkšķi, tādējādi izrādot cieņu pretiniecei. 

Visas Ukrainas tenisistes, kuras piedalās Francijas atklātajā čempionātā, atteikušās paspiest roku pretiniecēm no Krievijas un Baltkrievijas, un Svitoļina šai ziņā nebija izņēmums. 

Šāda Kasatkinas uzvedība nav pārsteigums, jo viņa vairākkārt publiski kritizējusi savas valsts rīcību Ukrainā un paudusi atbalstu Ukrainai.

"Skumjākais ir tas, ka karš turpinās un tāpēc, protams, Ukrainas spēlētājām joprojām ir daudz iemeslu nepaspiest mums roku. Es to pilnībā saprotu," nesen viņa teica intervijā "The Guardian".

Kasatkina likusi noprast, ka ir parakstījusi Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pieprasīto deklarāciju, kurā apliecina, ka viņai nav nekādu saistību ar Krievijas valdību. Šāda deklarācija jāparaksta, ja vēlas piedalīties prestižajā Vimbldonas čempionātā. "Mana karjera ir mana prioritāte. Es gribu spēlēt, tāpēc neredzu iemeslus, lai to neparakstītu," norādīja Kasatkina. 

Šāda Kasatkinas attieksme Ukrainas tenisistu vidū nav palikusi neievērota. Svitoļina par viņu sacīja: "Esmu ārkārtīgi pateicīga par attieksmi, kādu viņa izrāda šajā situācijā. Viņa ir ļoti drosmīgs cilvēks, kurš publiski pasaka to, ko daudzi spēlētāji nav spējīgi pateikt."

Tenisa skatītāji, kas Parīzē vēroja abu tenisistu dueli, visticamāk, nezināja Kasatkinas rietumniecisko nostāju, jo pēc mača krieviete tika izsvilpta.

Tas Kasatkinu saniknoja, un viņa par to vēlāk izteicās sociālajos tīklos.

"No Parīzes dodos prom ar rūgtuma garšu mutē. Pēc katra aizvadītā mača esmu izrādījusi cieņu publikai un pateikusies par atbalstu spēlētājiem. Tomēr mani izsvilpa tikai tāpēc, ka piekritu stāties pretī pretiniekam un nepaspiest viņai roku.

Ar Eļinu pēc smagas spēles izrādījām viena otrai cieņu, bet atstāt laukumu šādi [svilpienu pavadītai] bija spēles sliktākā daļa. Esiet labāki un mīliet viens otru. Neizplatiet dusmas. Mēģiniet padarīt pasauli labāku. Neatkarīgi no tā es mīlēšu "Roland Garros" mūžīgi. Uz tikšanos nākamgad!" rakstīja Kasatkina.

Ceturtdaļfinālā Svitoļina tiksies ar Baltkrievijas pārstāvi Arinu Sabaļenku, kura nav nosodījusi karu Ukrainā un ir Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma atbalstītāja. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu