38 gadu vecumā miris bijušais Latvijas izlases futbolists Freimanis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gints Freimanis
Gints Freimanis Foto: FK Spartaks Jūrmala/Facebook

38 gadu vecumā pēc smagas cīņas ar slimību miris bijušais Latvijas izlases futbolists Gints Freimanis.

Aizsarga pozīcijā spēlējušais Freimanis sirga ar ādas vēzi. 

"Freimanis līdzjutēju atmiņā allaž paliks kā nepiekāpīgs cīnītājs laukumā, kurš negrieza ceļu nevienam pretiniekam un savas komandas labā bija gatavs uz visu. Īsts darba cilvēks ar augstiem dzīves principiem un starojošu labestību," teikts Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēstījumā. 

"Sveiki, draugi! 2021. gada oktobrī man atklāja ādas vēzi - melanomu 4. stadijā, kā rezultātā tika veikta operācija abos cirkšņos, jo bija metastāzes. Metastāzes bija sākušās arī plaušās, aknās un nierē. Iekšējos orgānos izdevās apstādināt un samazināt melanomas attīstību. Diemžēl, veicot kārtējās pārbaudes šā gada 17. janvārī, atklāja metastāzes galvā. Nepieciešama jūsu palīdzība, lai turpinātu ārstēties. Lai Dievs ir žēlīgs," šī gada februārī vēstīja Freimanis. 

Freimanis karjeras laikā Latvijas valstsvienībā aizvadīja 13 spēles un guva vienus vārtus. Debiju izlasē viņš piedzīvoja 2014. gada 31. maijā Baltijas Kausa spēlē pret Lietuvu, nākot uz maiņu spēles kompensācijas laikā.

Kopā ar izlasi viņš divreiz izcīnīja Baltijas kausu un tika arī pie kapteiņa apsēja.

FK "Jelgava" rindās Freimanis trīsreiz izcīnīja Latvijas kausu. 

Futbolu Freimanis sāka spēlēt Brocēnos komandā, kuru savulaik pārstāvēja arī viņa tēvs. Karjeras laikā spēlējis virknē Latvijas klubu, bet lielākos panākumus guva "Jelgava" rindās - klubā, uz kuru savulaik viņu uzaicināja Dainis Kazakevičs. Kopā ar jelgavniekiem trīs reizes triumfēja Latvijas kausa izcīņā.

Freimanis karjeras laikā pārstāvēja Latvijas, Īrijas un Vācijas klubus.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu