Diviem Ķīnas snūkera spēlētājiem par dalību spēļu sarunāšanas skandālā piespriesta mūža diskvalifikācija

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīniešu snūkera spēlētājiem Lianam Venbo un Li Hanam par dalību spēļu sarunāšanas skandālā otrdien tika piespriesta mūža diskvalifikācija.

Skandālā bija iesaistīti vēl astoņi viņu tautieši.

Neatkarīga disciplinārā komisija konstatēja, ka Lians un Li pagājušā gada jūlijā bija vienojušies par piecu spēļu rezultātiem, bet laika posmā no jūlija līdz decembrim mudināja arī citus spēlētājus vai izdarīja spiedienu uz viņiem, lai tie ietekmētu spēļu rezultātus.

Lians ir bijušais Lielbritānijas čempionāta finālists.

Pasaules snūkera tūrē sodīti desmit ķīniešu spēlētāji, viņu vidū arī tādi ievērojami snūkeristi kā Jans Bintao un Džao Sjiņtuns.

Janam, kurš ir 2021. gada "Masters" čempions, tika piespriesta piecu gadu diskvalifikācija, bet Džao, kurš pirms diviem gadiem uzvarēja Lielbritānijas čempionātā, tika diskvalificēts uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem.

"Bija sirdi plosoši redzēt, kā daži jauni talantīgi spēlētāji pārkāpj Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācijas (WPBSA) uzvedības noteikumus divu vecāku spēlētāju spiediena dēļ," sacīja WPBSA priekšsēdētājs Džeisons Fērgusons. "Šī uzvedība ir atzīta par pilnīgi nepieņemamu, piespriežot divas mūža diskvalifikācijas jebkāda veida dalībai snūkerā.

Fērgusons sacīja, ka ir gandarīts, ka komisija neatrada "nekādus plašāku snūkera pārkāpumu pierādījumus".

Izmeklēšana tika sākta pēc Starptautiskās Derību godīguma asociācijas un Pasaules Snūkera godīguma vienības brīdinājuma pagājušā gada augustā. Pēc tam desmit spēlētāji, gaidot izmeklēšanu, tika uz laiku atstādināti no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu