"Blue Jackets" trīs komandu maiņas darījumā iegūst aizsargu Provorovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Ivans Provorovs
Ivans Provorovs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" maiņas darījumā, kurā bija iesaistīta arī Losandželosas "Kings", ieguva Filadelfijas "Flyers" aizsargu Ivanu Provorovu, vēsta NHL.

Vispirms "Flyers" Provorovu un uzbrucēju Heidenu Hodžsonu aizmainīja uz "Kings", pretī saņemot vārtsargu Kalvinu Pītersenu, aizsargus Šonu Vokeru un Helgi Gransu, kā arī 2024. gada drafta otrās kārtas izvēli. Pēc tam "Flyers" uz Kolumbusas vienību aizmainīja aizsargu Kevinu Konautonu pret pirmās kārtas izvēli šī gada draftā un pa vienai otrās kārtas izvēlei 2024. un 2025. gada draftā.

Savukārt pēc tam "Kings" un "Blue Jackets" apmainījās ar aizsargiem Provorovu un Konautonu.

"Aizsardzības uzlabošana ir mūsu prioritāte," teica "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens. "Viņš papildinās mūsu aizsargu rindas un ir izturīgs, meistarīgs spēlētājs, kurš ir labs piespēlētājs ar precīzu metienu un var efektīvi spēlēt abos laukuma galos."

Provorovs šosezon 82 mačos guva sešus vārtus un atdeva 21 rezultatīvu piespēli. 26 gadus vecais aizsargs kopā NHL karjerā septiņu sezonu laikā aizvadījis 253 regulārā čempionāta spēles, kurās sakrāja 217 (65+152) punktus, bet 22 Stenlija kausa izcīņas mačos - 11 (3+8) punktus.

"Blue Jackets" šosezon Austrumu konferencē ierindojās pēdējā vietā, bet visā līgā regulāro sezonu noslēdza 31. pozīcijā, apsteidzot tikai Anaheimas "Ducks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu