Zviedrijas basketbola zvaigzne, kurš kara laikā pārcēlās uz Krieviju, sašutis par liegumu spēlēt izlasē (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jonass Jerebko
Jonass Jerebko Foto: FIBA.com

Zviedrijas basketbolā nerimstas strīds starp valsts basketbola jumtorganizāciju un Zviedrijas basketbola spožāko zvaigzni Jonasu Jerebko, kurš Ukrainas kara laikā noslēdza līgumu ar Krievijas klubu Maskavas CSKA.

36 gadus vecais Jerebko pagājušā gada 30. martā parakstīja līgumu ar CSKA, par ko izpelnījās asu nosodījumu Zviedrijā. Viņš tika atskaitīts no iespējas pārstāvēt nacionālo komandu, līgumsaistības pārtrauca arī viens no viņa sponsoriem - Zviedrijas dzērienu kompānija "Nocco". 

2022. gada 18. jūnijā Jerebko pameta CSKA. Taču viņš aizvien nav atzinis, ka pievienošanās agresorvalsts basketbola klubam bijusi kļūda. 

"Tas neatbilst mūsu vērtībām," Jerebko pievienošanos Krievijas basketbola grandam komentēja Zviedrijas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Frēdriks Joulamo.

Lai viens no visu laiku labākajiem Zviedrijas basketbolistiem varētu atgriezties valstsvienībā, viņam esot skaidri jāparāda, ka viņš nožēlo savu rīcību. To gan viņš vēl nav izdarījis. 

Zviedrijas nacionālajā dienā (6. jūnijs) Jerebko Zviedrijas basketbola vadības virzienā raidīja skarbu komentāru. 

"Šodien ir Zviedrijas neatkarības diena. Varbūt esmu gana priecīgs, ka Zviedrijas Basketbola asociācija man seko "Twitter"," viņš rakstīja un pēc pāris stundām turpināja. "Tas, kas sākās ar "aizliegumu", ir beidzies ar to, ka mans vārds ir ielikts Zviedrijas Basketbola asociācijas "melnajā sarakstā". Nekādas atbildes no augšām; vai nedomājat, ka pēc visa, ko esmu darījis valsts labā, dažas atbildes derētu sniegt?"

Jerebko no 2009. līdz 2019. gadam spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārstāvot Detroitas "Pistons", Bostonas "Celtics", Jūtas "Jazz" un Goldensteitas "Warriors".

Zviedrijas TV kanāls SVT vēsta, ka Zviedrijas basketbola augstākās amatpersonas pirms mēneša esot piedāvājušas video zvanā parunāt ar Jerebko, bet pats basketbolists nav atsaucies. 

Jerebko esot tikai viena iespēja atgriezties izlasē, un tā ir atzīt, ka viņš pagājušā gada martā pieņēma nepareizu lēmumu. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu