Apskatnieks: "Wizards" izmaiņas vadībā Porziņģim sarežģīs lēmuma pieņemšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa gaidāmā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) starpsezona varētu izvērsties sarežģītāka, nekā iepriekš daudziem apskatniekiem šķitis, spriež "The Athletic" žurnālists Džons Holindžers.

Porziņģim līgumā vēl ir atlikusi viena sezona, bet tikai ja viņš piekrīt tā sauktajai spēlētāja opcijai.

Iepriekš medijos izskanēja ziņas, ka viņš varētu atteikties no pašreizējā līguma un likt parakstu uz jauna kontrakta. 

Porziņģim aiz muguras ir viņa, iespējams, karjeras labākā sezona, kurā viņš izvairījās arī no smagākām traumām. Līdz ar to ir īstais brīdis, kad noslēgt jaunu, finansiāli apjomīgu līgumu ar Vašingtonas "Wizards".

Holindžers uzskata, ka "Wizards", kurā šajā starpsezonā jau ir veiktas pietiekoši lielas izmaiņas vadības līmenī, vairs nav tik pašsaprotama opcija, kā tas bija vēl, piemēram, mēnesi iepriekš.

""Wizards" nesenās izmaiņas vadībā, visticamāk, Porziņģim sarežģīs visai viegli pieņemamu lēmumu. Pēc aizvadītas sezonas teju "All-Star" spēles dalībnieka līmenī, viņš bez šaubām būtu izvēlējies neizmantot spēlētāja opciju un piespiestu "Wizards" viņam iedot dāsnu ilgtermiņa līgumu, lai komanda varētu turpināt ikgadējo cīņu par "Play-in" turnīru," raksta Holindžers.

Šajā pavasarī par "Wizards", Vašingtonas "Mystics" (WNBA) un arī "Capital City Go-Go" (G-līga) bosu tika iecelts Maikls Vaingers, iezīmējot jaunas ēras sākumu. Viņa pirmais veikums bija Trevisa Šlenka piesaistīšana komandai.

Šlenks būs atbildīgs par lēmumiem spēlētāju piesaistes un attīstības jautājumos. Iepriekšējās piecas sezonas viņš pavadīja Atlantas "Hawks" basketbola operāciju prezidenta krēslā, sākot komandas pārbūvi 2017. gadā.

Tāpat vairāki ārzemju mediji ziņo, ka Vašingtonas vienība ģenerālmenedžera krēslu atvēlēs Vilam Dovkinsam, kurš 15 gadus pavadīja Oklahomsitijas "Thunder" sistēmā. Kā zināms, arī "Thunder" Sema Presti vadībā allaž ļoti ātri un prasmīgi spējusi īstenot sastāva pārbūvi, līdz ar to nevar izslēgt, ka Dovkinsa piesaiste "Wizards" vadības kolektīvam ir vēl viens signāls par labu iespējamai pārbūvei.

"Wizards" "reģistrā" jau ir viens milzīgs līgums (Bredlija Bīla), kas potenciāli var beigties vien pēc 2026./2027. gada sezonas. Līdz ar to Porziņģa atgriešana sastāvā ar apjomīgu ilgtermiņa līgumu pārbūves jūtīs esošam klubam vairs var nešķist tik interesanta.

Holindžers uzskata, ka Porziņģim ir jābūt savam laimes kalējam un jāizskata arī citu komandu piedāvājumi.

"Viņa vēsture ar savainojumiem šo procesu varētu sarežģīt. Bet komanda pārbūves procesā viņu, visticamāk, aizmainītu arī tad, ja Porziņģis izmantotu spēlētāja opciju. Līdz ar to Porziņģim ir jākontrolē pašam savs liktenis," norādīja apskatnieks.

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu