Pēc liela skandāla no amata atkāpjas Hārvarda Universitātes hokeja komandas trenere

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja trenere Keitija Stouna
Hokeja trenere Keitija Stouna Foto: AP/Scanpix

Viena no titulētākajām trenerēm sieviešu hokeja vēsturē Keitija Stouna pēc 30 gadiem Hārvarda Universitātes sieviešu hokeja komandā nolēmusi atkāpties pēc apsūdzībām par spēlētāju verbālu aizvainošanu.

Janvārī laikrakstā "The Boston Globe" tika publicēts raksts, kurā vairākas spēlētājas apgalvoja, ka Stounas vadītajā programmā hokejistes tika pazemotas, verbāli aizskartas un aizvainotas un viņām tika uzspiesta pāragra atgriešanās treniņos pēc savainojumiem.

Hārvarda Universitāte uzsāka lietas izskatīšanu par iespējamu gadījumu pagājušajā sezonā, taču nolēma trenerei ļaut turpināt trenēt sieviešu hokeja komandu.

57 gadus vecā speciāliste publiski nav apstiprinājusi vai noliegusi apsūdzības, bet savā atvadu paziņojumā norādīja, ka attiecības ar spēlētājām bijušas viena no lietām ar kuru viņa lepojusies.

"Attiecības ar spēlētājām ir bijušas mana darba labākā daļa. Atkāpties no amata jebkurā profesijā nav viegli, bet treneriem pamest programmu, kurā esi atdevis sevi visu, ir jo īpaši grūti," paziņojumā citēta trenere.

Stouna kļuva par Hārvarda Universitātes sieviešu komandas treneri 1994.gadā un viņas vadībā komanda četras reizes sasniedza Nacionālās koledžu sporta asociācija (NCAA) finālu, kurā arī 1999.gadā izdevās triumfēt.

Tāpat 2014.gadā Stouna bija ASV sieviešu hokeja izlases galvenā trenere Soču olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu