Zviedrija oficiāli seksu nav reģistrējusi kā sportu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: dpa/scanpix

Zviedrijas Sporta konfederācijā (RF) iesniegtais pieteikums ieviest "Zviedrijas seksa federāciju" kā sporta organizāciju ticis noraidīts, pretēji internetā izplatītajiem apgalvojumiem, ka Zviedrija ir paziņojusi, ka tā rīkos seksa čempionātu, vēsta aģentūra "Reuters".

Iepriekš interneta vietnēs, tostarp "Expressen", tika izplatīta informācija, ka Zviedrijā ceturtdien, 8. jūnijā, sāksies pirmais Eiropas seksa čempionāts. Tas nav ieguvis oficiālu statusu RF. 

Par seksa čempionātu vēstīja arī viena no Indijas populārākajiem un cienījamākajiem laikrakstiem, "The Times of India" tīmekļa vietne. 

Tomēr Zviedrijas sporta jumtorganizācija ir noliegusi, ka būs šāds notikums, vēsta Vācijā bāzētā raidorganizācija "Deutsche Welle". 

Foto: twitter.com

Zviedrijas izdevums "Goteborgs-Posten" 2023. gada 26. aprīlī vēstīja, ka tā sauktās "Zviedrijas Seksa federācijas" (SSF) vadītājs Dragans Bratičs 2023. gada janvārī iesniedza pieteikumu, lai organizācija kļūtu par RF biedru.

To sauca par "vienīgo organizāciju pasaulē, kas praktizē seksu kā sportu".

Tomēr RF SSF pieteikumu noraidījusi. Līdz ar to oficiāli seksa čempionāts nevar notikt. 

"Zviedrijas Sporta konfederācija ir vērsusi uzmanību uz to, ka vairākās starptautisko plašsaziņas līdzekļu vietnēs pašlaik tiek izplatītas ziņas par to, ka seksa federācija ir kļuvusi par Zviedrijas sporta konfederācijas biedri," saziņā ar e-pasta starpniecību ar "Reuters" rakstījusi RF pārstāve Anna Setzmane. "Tā ir nepatiesa informācija ar mērķi nomelnot Zviedrijas sportu un Zviedriju."

"Nav nevienas seksa federācijas, kas būtu Zviedrijas Sporta konfederācijas biedre," viņa uzsvērusi. 

Vācijas medijs RTL pat veica aptauju: "Ko jūs domājat par seksa atzīšanu par sportu?"

Seksa čempionātu kā patiesu "uzbūris" Bratičs, kurš vada vairākus striptīza klubus, un viņš vēlējies, lai sekss tiktu klasificēts kā sporta veids. Viņš cerējis arī uz valsts finansējumu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu