Baltkrievijas tenisa zvaigzne Sabaļenka: Dodiet man atelpu no politikas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: EPA/Scanpix

Viena no pēdējā laika pasaules labākajām tenisistēm Arina Sabaļenka ir nogurusi atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par politiku, karu Ukrainā.

Čehijas tenisiste Karolīna Muhova ceturtdien Parīzē svinēja uzvaru "French Open" pusfinālā un pirmoreiz karjerā iekļuva "Grand Slam" sacensību finālā, kur tiksies ar pasaules ranga līderi polieti Igu Švjonteku.

Muhova, kura WTA rangā ieņem 43. vietu, pusfinālā ar 7-6 (7:5), 6-7 (5:7), 7-5 uzvarēja neitrālo tenisisti Sabaļenku, kura pasaules rangā ir otrā.

Žurnālisti pēc Sabaļenkas spēlēm "French Open" uzdevuši Baltkrievijas pārstāvei jautājumus, kas saistīti ar politiku, viņas attiecībām ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko un Krievijas iebrukumu Ukrainā un Baltkrievijas līdzdalību tajā. 

Vairākas preses konferences viņa šā iemesla dēļ izlaidusi. 

Otrdien Sabaļenka ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pārspēja Ukrainas tenisisti Elinu Svitoļinu (WTA 192.), un pēc šī mača viņa izteicās, ka neatbalsta Lukašenko. Tagad viņai tika uzdots jautājums, vai viņa pēc šī paziņojuma jūtas droši. 

"Es nevēlos šodien runāt par politiku. Esmu jau pietiekoši daudz izteikusies. Jums ir manas atbildes. Es nevēlos šodien runāt par politiku. Runāsim tikai par tenisu. Lūdzu, dodiet man atelpu no politikas," sacīja Sabaļenka, kuru sadusmoja jautājums. 

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies 11. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu