Video Benzemā atklāj, kāpēc pārcēlies uz Saūda Arābiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: Reuters/ScanPix

Francijas futbola zvaigzne Karims Benzemā atklājis, kāpēc izvēlējies pamest Eiropu un pārcelties uz Saūda Arābijas čempionātu.

"Al-Ittihad" šonedēļ noslēdza trīs gadu vienošanos ar bijušo Spānijas granda Madrides "Real" kapteini Benzemā.

Lai gan līguma detaļas netiek atklātas, tiek lēsts, ka Francijas uzbrucējs ik sezonu varētu saņemt apmēram 200 miljonus eiro. Un tieši iespaidīgā naudas summa bijusi viena no viņa galvenajām motivācijām pārcelties uz Saūda Arābiju, lai gan pats futbolists min citu iemeslu. 

"Es esmu musulmanis un šī ir musulmaņu valsts, un es vienmēr esmu vēlējies šeit dzīvot," norādīja Benzemā. 

"Esmu gatavs šeit parādīt savu talantu, šajā līgā ir daudz lielu vārdu - Krištianu Ronaldu un tagad arī es. Ir svarīgi parādīt, ka Saūda Arābijas futbolam var būt globāla ietekme," viņš sacīja.

2009. gadā Benzemā un Ronaldu nonāca "Real" komandā un ilgus gadus spēlēja kopā. 

Benzemā 14 sezonu laikā "Real" rindās izcīnīja 25 titulus, kļūdams par "Real" rekordistu. Šo uzvaru vidū ir pieci Čempionu līgas uzvarētāja tituli, piecas reizes ir uzvarēts FIFA klubu pasaules kausā, pa četrām - UEFA Superkausā, Spānijas Superkausā un Spānijas čempionātā, un trīsreiz ir iegūts Spānijas kauss.

"Ronaldu ir mans draugs, un arī viņš ir šeit. Ir ļoti patīkami viņu redzēt Saūda Arābijā, jo viņš pārstāv jaunu ēru šīs valsts futbolā un raksturo progresu, kas šeit notiek, kas ir svarīgi arī starptautiskā līmenī," pauda Benzemā. 

Benzemā ir pašreizējais "Zelta bumbas" balvas īpašnieks un UEFA 2022. gada spēlētājs, kā arī citu balvu īpašnieks.

"Al-Ittihad" šajā sezonā izcīnīja Saūda Arābijas spēcīgākās līgas čempiontitulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu