Tie, kam nav laika lasīt šo spriedelējumu tālāk, to var arī nedarīt. Uz vaicājumu, kas mainīsies Latvijas hokejā pēc Tamperes bronzas, varu atbildēt vienā vārdā: NEKAS! Ne tā ka pilnīgi nekas, taču lielākai daļai sabiedrības, ieskaitot pēc bronzas čakli vāvuļojošos žurnālistus, šīs pārmaiņas (revolūcija? evolūcija?) nebūs pamanāmas. Arī tāpēc, ka valdošās partijas (JV) sporta veids ir basketbols. Pēc dižākā latvju šo laiku sportista Kristapa Porziņģa viesošanās Latvijas hokeja izlases ģērbtuvē cita liepājnieka Rūdolfa Balcera hokeja kreklā esmu izlēmis par basketbolu neko sliktu nerakstīt, vismaz tikmēr, kamēr spēlē pats Porziņģis. Kaut uz to brīdi datorā jau veidojās itin skandalozs raksts.

Kāpēc esmu optimists, ka nekas būtiski nemainīsies? Vēl itin labi atceros 1996. gadu, kuru saprotamu iemeslu dēļ liela daļa jaunāku amatbrāļu nevar atcerēties – vai nu viņi tad vēl nebija piedzimuši, vai arī bija oktobrēnu dzīves uztveres līmenī. Tātad – 1996. gads, eiforija pēc Latvijas izlases 1:1 neizšķirta Eindhovenā pret Šveici.

Analoģija – arī šoreiz izšķirošā bija spēle ar Šveici. Otra analoģija – arī toreiz daļa sabiedrības murgoja, ka nu tik hokejam būšot visi ceļi vaļā! Kaut kad jūnija vidū Rīgu apciemoja IIHF prezidents Renē Fāzels. Ar kuru Latvijas žurnālistiem bija iespēja tikties premjera... biedra Ziedoņa Čevera birojā Basteja bulvārī. Kur mani pārsteidza itin liels akvārijs ar dažādām skaistām zivtiņām. Kā šādos gadījumos mēdz būt, arī toreiz gana daudz tika glaimots, murmulēts un blefots.

Ja Latvija iekļuvusi starp pasaules 12 labākajām izlasēm (tad PČ A grupā spēlēja tikai 12 izlases), vai nebūtu solīdi, ja arī labākajam mūsu klubam atrastos vieta Eiropas Hokeja līgā? Fāzels uz manu jautājumu vispirms diezgan parupji atrauca, ka mēs (t.i., Latvijas hokejs PSRS čempionātā) visu laiku esam ēduši kaviāru ar karotēm, un tagad mazās zivtiņas mums vairs negaršo. Pēc tam paskaidrojot, ka ir divi argumenti pret Latvijas čempionvienības piedalīšanos Eiropas Hokeja līgā. Pārāk maza mūsu lielākā arēna (5000 biļetes vai abonementus uz "Dinamo" spēlēm taču pārdeva!) un tālu no arēnas atrodoties arī mūsu lidosta...

Visu 20 togad EHL spēlējošo komandu hallēs neesmu bijis, taču Helsinku, Maskavas, Berlīnes, Prāgas, Berlīnes, Mančestras un Vīnes lidostās gadījies būt. Kaut kā neatceros, ka Bratislavā būtu

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp