Kazakevičs par skandālu Latvijas izlasē: Mums ir savs uzvedības kodekss

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs izvairīgi komentējis valstsvienības pieredzējušo spēlētāju Pāvela Šteinbora un Artūra Zjuzina neiekļaušanu komandas kandidātu lokā, taču skaidri paudis, ka disciplīnas pārkāpumi netiks pieciesti.

Latvijas izlase šomēnes aizvadīs divas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā. 16. jūnijā "Skonto" stadionā Rīgā jāspēkojas ar Turciju. Savukārt pēc tam sekos 19. jūnija izbraukuma spēle ar Armēniju.

Iepriekšējā izlases sasaukumā RFS kluba pārstāvji vārtsargs Šteinbors un pussargs Zjuzins pārmērīgi lietoja alkoholu. TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka abiem futbolistiem pēc notikušā arī RFS klubs piemēroja sankcijas.

Latvijas izlases stūrmanis Kazakevičs nevēlas publiski iztirzāt futbolistu disciplīnas pārkāpumus, atsakoties no jebkādiem komentāriem par šo tēmu.

TVNET gan izdevās no drošiem avotiem iegūt apstiprinājumu, ka Kazakeviča vadībā Šteinboram un Zjuzinam valstsvienības durvis ir slēgtas. Šāds lēmums pieņemts, neskatoties uz to, ka abi futbolisti iepriekš bija Latvijas izlases pamatsastāva spēlētāji.

"Ja mēs gribam par kaut ko cīnīties, mums ir jāpaveic maksimums tajās lietās laukumā un ārpus tā, kuras varam ietekmēt. Nacionālajā izlasē mums ir savs uzvedības kodekss. Man tā nav tukša skaņa. Ir svarīgi, ka ir arī lietas, kas paliek tikai komandas iekšienē," uzsvēra Kazakevičs.

"Es ļoti atbildīgi izturos par situācijām, kas notiek komandas iekšienē. Lai lietas strādātu pozitīvi nākotnē, ir lietas, kurām jāpaliek tikai iekšienē. Man svarīgākais ir tas, kas notiek "laivā". Es neko nedaru tikai tāpēc, lai iepatiktos publikai," turpināja treneris.

"Cienu to, ka katram ir savs viedoklis. Bet es palieku uzticīgs saviem principiem. No tā, kas ir publiski pieejams, nekas neietekmē manu lēmumu. Es izvēlos risinājumu, kas man šķiet vislabākais komandai."

2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase 28. martā Kārdifā sāka ar zaudējumu Velsai, piekāpjoties pretiniekiem ar rezultātu 0:1 (0:1).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu