Gulbis zaudē Latvijas tenisa pirmās raketes godu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisisti Ernests Gulbis (no kreisās) un Roberts Štrombahs
Latvijas tenisisti Ernests Gulbis (no kreisās) un Roberts Štrombahs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmās raketes statusu jaunajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā šonedēļ zaudējis Ernests Gulbis, kuru apsteidzis Roberts Štrombahs.

Štrombahs jaunajā rangā veicis 51 vietas kāpumu un ieņem 360.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords, kamēr ilggadējais Latvijas pirmais numurs Gulbis atkāpies par astoņām vietām un tagad ir 375.pozīcijā.

Vēl Kārlis Ozoliņš pakāpies par 16 vietām un ieņem dalītu 1221.pozīciju, Mārtiņš Rocēns vietu rangā zaudējis.

Tikmēr ranga pirmā numura godu zaudējis spānis Karloss Alkarass, kurš atkāpies uz otro pozīciju, par jauno līderi ļaujot atkal kļūt serbam Novakam Džokovičam (iepriekš ATP.3.), kurš svētdien triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, izcīnot savu 23."Grand Slam" titulu.

No otrās uz trešo vietu noslīdējis neitrālais sportists Daņiils Medvedevs, ceturto pozīciju joprojām ieņem norvēģis Kaspers Rūds, bet piektajā vietā atrodas grieķis Stefans Cicips.

Dānis Holgers Rūne joprojām ir sestais, neitrālais tenisists Andrejs Rubļovs - septītais, kamēr Teilors Frics no ASV joprojām ieņem astoto vietu, devītais ir Janiks Siners no Itālijas, bet labāko desmitnieku noslēdz neitrālais sportists Karens Hačanovs.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis pakāpies par vienu vietu un tagad ieņem 221.pozīciju, Štrombahs zaudējis 51 vietu un ieņem 769.pozīciju, bet Ozoliņš atkāpies par 94 vietām un ieņem dalītu 1330.pozīciju. Vēl Rocēns pakāpies par 17 vietām un atrodas dalītā 1576.pozīcijā, kamēr rangā iekļuvis arī Roberts Jaričevskis, kurš ieņem 2071.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu