Vai Džokovičs ir visu laiku labākais tenisists?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serbijas tenisists Novaks Džokovičs
Serbijas tenisists Novaks Džokovičs Foto: SIPA/Scanpix

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs svētdien pēc triumfa Francijas atklātajā čempionātā, kurā izcīnīja savu 23."Grand Slam" vienspēļu uzvarētāja titulu, norādīja, ka neuzskata sevi par visu laiku labāko spēlētāju.

Jau vēstīts, ka finālā serbs ar ar 7-6 (7:1), 6-3, 7-5 pārspēja Kasperu Rūdu (ATP 4.) no Norvēģijas, kļūstot par visu laiku titulētāko "Grand Slam" tenisistu vīriešu konkurencē.

Šis bija Džokoviča trešais triumfs "Roland Garros" kortos. Viņa kontā arī desmit Austrālijas atklātā čempionāta trofejas, septiņas reizes triumfēts Vimbldonas "Grand Slam", bet trīs - ASV atklātajā čempionātā. Serbs ir vienīgais tenisists, kurš visos četros "Grand Slam" turnīros uzvarējis vismaz trīs reizes.

"Negribētu teikt, ka esmu visu laiku labākais tenisists, jo tā būtu necieņas izrādīšana visiem lieliskajiem čempioniem citās tenisa ērās, kad mūsu sports stipri atšķīrās no tā, kāds tas ir tagad," sacīja 36 gadus vecais serbs.

"Diskusijas par to, kurš ir visu laiku labākais, atstāšu citiem."

Džokovičs svētdien kļuva par visu laiku vecāko Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, taču norādīja, ka vēl pacīnīsies "Grand Slam" tituliem.

"Ceļojums vēl nav galā," sacīja Džokovičs. "Jūtu, ka varu uzvarēt "Grand Slam" turnīros un nav iemesla domāt par 20 gadus ilgās karjeras beigām. Joprojām jūtos motivēts un ar nepacietību gaidu Vimbldonu."

Līdz svētdienai Džokovičs ar 22 "Grand Slam" čempiona tituliem pirmo vietu dalīja ar spāni Rafaelu Nadalu, kurš traumu dēļ šosezon nav startējis un jau paziņojis, ka nākamā būs viņa pēdējā sezona profesionālajā sportā.

Uzvara Francijas atklātajā čempionātā Džokovičam arī ļāva atgriezties ATP ranga pirmajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu