Latvijas izlases stūrmanis Banki skaidro komandas "Misija ’2025” būtību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: Edijs Pālens/LETA

No 12. jūnija līdz 21. jūnijam 14 basketbolisti no piecām Latvijas un piecām ārzemju komandām aizvadīs treniņciklu un divas pārbaudes spēles Helsinkos ar Somijas un Igaunijas komandām. Darbu vadīs Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki, komandai dots nosaukums "Misija ’2025", vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

14 spēlētāju vidū ir gan valstsvienības oficiālajās spēlēs rūdīti basketbolisti, kuriem sezona klubos beigusies jau pirms kāda laika, gan nesenie Latvijas jaunatnes izlašu līderi.

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki:

"Esmu ļoti lepns paziņot, ka sākas mūsu valstsvienības vasaras darbs, kura kulminācija būs augustā, kad gatavosimies un startēsim Pasaules kausa izcīņā.

"Misija ’2025" aptver spēlētājus, kuri vidējā termiņā nodrošinās pēctecību mūsu darbā. Diemžēl savainojumi liedz šajā nometnē piedalīties vairākiem spēlētājiem - Artūram Žagaram, Robertam Blumbergam, Rodijam Mačoham, Krišam Helmanim. Toties ierindā ir daudzi perspektīvi spēlētāji, kuriem pievienojas vairāki pieredzējušie basketbolisti - Klāvs Čavars, Kārlis Šiliņš, Mārcis Šteinbergs, Artūrs Strautiņš, kuriem šī nometne palīdzēs uzturēt sportisko formu. Pēc treniņiem Rīgā dosimies uz spēlēm ar Somijas un Igaunijas komandām, kas būs laba pārbaude mūsu varēšanai starptautiskā līmenī."

No 12. līdz 18. jūnijam paredzēti deviņi treniņi, bet Jāņu nedēļas sākumā komanda piedalīsies miniturnīrā Helsinkos.

19. jūnijā plkst.18:30 spēle ar Somijas komandu, 20. jūnijā plkst.16:30 - ar Igaunijas vienību.

Arī mūsu komandas pretinieki šajos mačos pārbaudīs valstsvienību tuvākās rezerves un pieredzējušos spēlētājus, kuriem nepieciešama spēļu prakse.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu