Sje un Vana uzvar "French Open" dubultspēļu turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Taivānas tenisiste Sje Suveja un Ķīnas pārstāve Vana Sjiņjuja svētdien kļuva par pēdējām Francijas atklātā čempionāta uzvarētājām, svinot panākumu sieviešu dubultspēlē.

Sje un Vana ar 1-6, 7-6 (7:5), 6-1 apspēlēja ar desmito numuru turnīrā izlikto pāri Leila Fernandesa (Kanāda)/Teilore Taunzenda (ASV).

Sje un Vanai tā bija jau piektā uzvara Parīzē pār izsētajām sportistēm, pusfinālā pieveicot ar sesto numuru izlikto pāri Nikola Melikara-Martinesa (ASV)/Elena Peresa (Austrālija).

Uzvarētājām tas bija tikai otrais kopīgais turnīrs pēc pagājušā mēnesī Strasbūrā notikušā.

"Mēs pārāk daudz nedomājām par uzvaru vai zaudējumu," sacīja Vana. "Mēs vienkārši izbaudījām viena otras kompāniju laukumā."

37 gadus vecais Sje tagad ir pieckārtēja "Grand Slam" turnīru dubultspēļu sacensību čempioni. 2014. gadā viņa Parīzē uzvarēja kopā ar citu ķīnieti Penu Šuaju, bet pārējie trīs paākumi gūti Vimbldonā. Savukārt Vanai tā ir pirmā uzvara "Grand Slam" turnīros.

Sje savainojuma dēļ nebija spēlējusi "Grand Slam" turnīros kopš 2021. gada, un bija šaubas, vai viņa varēs spēlēt šā gada "Roland Garros".

"Tas ir ļoti īpaši, jo es negaidīju, ka spēlēšu šeit, un nezināju, ar ko spēlēšu," sacīja Sje. "Šobrīd māla seguma sezonas laikā, gada vidū ir grūti atrast partneri."

21 gadu vecā Vana šogad debitēja "Roland Garros" kortos.

2021. gada ASV atklātā čempionāta vienspēļu vicečempionei Fernandesai tas bija pirmais nozīmīgais fināls dubultspēlēs.

Taunzenda savā vienīgajā "Grand Slam" turnīra finālā pirms tam kopā ar Keitiju Makneliju finišēja otā pagājušā gada "US Open" dubultspēļu turnīrā, izšķirošajā spēlē piekāpjoties Čehijas duetam Barbora Krejčīkova/Kateržina Sinjakova.

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku tika līdz sacensību otrajai kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu