Video "Nuggets" pirmo reizi kļūst par NBA čempioni (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību pirmdien pirmo reizi kluba vēsturē kļuva Denveras "Nuggets" vienība, kas finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18) pārspēja Maiami "Heat", triumfējot summā ar 4-1.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Nuggets" serbu centra spēlētājs Nikola Jokičs.

Sērijas piektajā mačā Jokičs bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, izceļoties ar 28 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām zem groziem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Spēles gaitā "Heat" ieguva desmit punktu pārsvaru otrajā ceturtdaļā, tomēr pēc pārtraukuma laukumā labāk darbojās mājinieki "Nuggets", kas pēdējo ceturtdaļu uzsāka ar viena punkta deficītu (70:71), taču prata izvirzīties vadībā un spēles beigās noturēt pārsvaru.

Kad līdz spēles beigām bija palikušas 24,7 sekundes Kentaviuss Kaldvels-Poups realizēja divus soda metienus, kas "Nuggets" ļāva izvirzīties vadībā ar 92:89. Nākamajā uzbrukumā "Heat" līderim Džimijam Batleram ar tālmetienu bija iespēja panākt izlīdzinājumu, tomēr viņa metiens nebija sekmīgs. 14,3 sekundes pirms finālsvilpes vēl divus soda metienus realizēja Brūss Brauns, panākot 94:89, uz ko viesiem vairs atbildēt neizdevās.

"Nuggets" 47 gadus ilgajā vēsturē šis bija pirmais tituls.

Maikls Porters jaunākais uzvarētāju rindās izcēlās ar 16+13, bet Džamals Marejs uzvaru kaldināt palīdzēja ar 14 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvam piespēlēm.

"Heat" no zaudējuma neglāba Batlera 21 punkts un Sema Adebajo 20+12.

"Mēs ticējām viens otram un uzvarējām dēļ saviem partneriem," pēc uzvaras savus komandas biedrus slavēja Jokičs - divkārtējais NBA sezonas un nu arī finālsērijas MVP. "Tieši tādēļ tas ir tik svarīgi. Šis gads ir bijis neticams!"

"Nuggets" NBA finālsērijā cīnījās pirmo reizi vēsturē, kamēr "Heat" ir trīskārtēja čempione (2006., 2012. un 2013. gadā) un pēc pēdējā titula izcīnīšanas sasniegusi vēl trīs finālus (2014., 2020. un 2023. gadā), visos piedzīvojot zaudējumus.

Mača un sērijas galvenais varonis Jokičs kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš izslēgšanas mačus noslēdza kā līderis gūtajos punktos (600), izcīnītajās atlēkušajās bumbās (269) un rezultatīvās piespēlēs (190). Tāpat serbs kļuvis par ar viszemāko drafta numuru (41.) izvēlēto spēlētāju, kurš kļuvis par finālsērijas MVP.

"Šis bija lielisks komandas sniegums," pēc mača sacīja 28 gadus vecais Jokičs. "Spēle bija neglīta. Mēs nevarējām trāpīt savus metienus, taču beigām spējām atrast veidu kā pareizi aizstāvēties un guvām 90 punktus. Lūk, kādēļ mēs uzvarējām. Esmu patiesi laimīgs."

Tikmēr "Nuggets" galvenais treneris Maikls Melouns pēc triumfa norādīja, ka ir viena lieta ar ko viņš nav apmierināts. "Mēs gribam vēl!", par čempiontitula izcīnīšanu sacīja Melouns.

"Nuggets" ķļuva par piekto čempioni pēdējo piecu gadu laikā. Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu, 2021. gadā triumfēja Milvoki "Bucks", 2020. gadā - Losandželosas "Lakers", bet 2019. gadā - Toronto Raptors".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu