Kaujās Ukrainā gājis bojā pieckārtējais krievu pasaules čempions spēka trīscīņā (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Ukrainā gājis bojā pieckārtējais pasaules čempions spēka trīscīņā Maksims Barhatovs, kurš pagājušajā gadā tika notiesāts par kukuļņemšanu. Viņš pret ukraiņiem karoja noziedzīgā militārā algotņu grupējuma "Vagner" rindās, vēsta "Inside The Games". 

Barhatovs pasaules čempionātā spēka trīscīņā izcīnīja trīs zelta medaļas 110 kilogramu kategorijā vīriešiem 2007., 2009. un 2010. gadā, bet 120 kilogramu kategorijā 2011. un 2012. gadā.

Pagājušā gada maijā Barhatovam tika piespriests sešu gadu cietumsods par kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu. 

Krievijas mediji ziņo, ka "Vāgner" šā gada sākumā savervējis Barhatovu soda kolonijā Irkutskā, lai cīnītos pret Ukrainu.

Vāgnera grupa apsūdzēta kara noziegumos, tostarp civiliedzīvotāju izvarošanā un masu slepkavībās.

Par Barkhatova nāvi paziņoja Krasnojarskas apgabala spēka trīscīņas federācija.

Plašsaziņas līdzekļos pieejamā informācija liecina, ka viņš gājis bojā 41 gada vecumā aprīlī Ukrainas pilsētā Bahmutā, kas ir viena no vissmagāk kara skartajām pilsētām, kuru maijā pēc vairāku mēnešu intensīvām kaujām sagrāba Krievijas spēki.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) martā publicēja rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem, kurās teikts, ka agresorvalstu (Krievijas un Baltkrievijas) sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu