Video Nedēļas nogalē sāksies otrais šaha festivāls "Cēsis"

CopyDraugiem X Whatsapp
Sarunu festivāls "LAMPA 2023" : TVNET šaha telts
Sarunu festivāls "LAMPA 2023" : TVNET šaha telts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar rapida jeb ātrā šaha turnīru sestdien, 17. jūnijā, Maija parkā Cēsīs sāksies II Šaha festivāls CĒSIS. Sešu dienu garumā dažādās Cēsu vietās šaha entuziastiem būs iespējams piedalīties astoņos festivāla turnīros.

"DRAUGIEM GROUP" rapida un blica divcīņa 17.–18. jūnijā norisināsies pasākumu teltīs Maija parkā. Tā būs pagājušajā gadā iesākta festivāla tradīcija, kad abos divcīņas posmos uzvarētāju noteiks iegūto punktu kopsumma. Pagājušajā gadā par divcīņas uzvarētāju kļuva Latvijas lielmeistars Toms Kantāns.

Cēsu pils Izstāžu namā 18. jūnijā notiks Go Girl! turnīrs meitenēm līdz 18 gadu vecumam. Šī būs viena no retajām iespējām jaunajām šahistēm spēlēt turnīrā, kas radīts īpaši meitenēm.

Komandu sacensības zviedru šahā norisināsies 18. jūnija vakarā pasākumu teltīs Maija parkā.

Klasiskās laika kontroles (90 min + 30 sekundes) turnīrs notiks koncertzālē CĒSIS 19.–22. jūnijā. Izņēmums būs šī turnīra pirmās divas kārtas, kas tiks izspēlētas ar ātrā šaha (rapid) laika kontroli. Gan šajā, gan citos turnīros piedalīsies gan šaha meistari, gan amatieri, gan šaha skolu un pulciņu audzēkņi, kuriem būs iespēja piedalīties vienā turnīrā ar titulētiem šahistiem.

20., 21. un 22. jūnijā koncertzālē notiks arī trīs klasifikācijas turnīri iesācējiem, IV un III sporta klasēm.

Visi festivāla turnīri būs starptautiski un bez Latvijas šahistiem Cēsīs būs ieradušies spēlētāji no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Polijas, Ukrainas, Horvātijas, Izraēlas, Indijas, Spānijas, Luksemburgas un Vācijas.

Festivāla organizators Jānis Vingris stāsta, ka viena no festivāla iecerēm ir "iznest" šahu ārā no telpām un padarīt to redzamu arī pilsētas vidē, redzamus jebkuram cēsniekam un pilsētas viesim. Festivāla balvu fonds ir 5000 eiro. Sīkāka informācija par festivāla nolikumu pieejama šeit.

2023. gada šaha festivālu CĒSIS atbalsta DRAUGIEM GROUP, TVNET, Cēsu pašvaldība, Latvijas šaha federācija, viesnīca CĒSIS, BALTA un Cēsu pils Izstāžu nams.

Sarunu festivāls "LAMPA 2023" : TVNET šaha telts
Sarunu festivāls "LAMPA 2023" : TVNET šaha telts Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu