Latvijas hokeja izlases sastāvā šopavasar par vēsturisko pirmo bronzas medaļu ieguvējiem pasaules čempionātā kļuva trīs dažādu ģimeņu divi pārstāvji. Tie bija gan brāļi Roberts un Rihards Bukarti, gan brāļi Ralfs un Renārs Freibergi, kā arī tēvs un dēls - Artis un Rodrigo Āboli. Treneris Ābols pagājušajā nedēļā viesojās KLIK studijā, tagad kārta spēlētājam Ābolam.

Lai gan kopš vēsturiskās uzvaras pār ASV izlasi, kas Latvijas komandai nodrošināja vēsturisko bronzu, pagājušas jau vairāk nekā divas nedēļas, cilvēki joprojām uzrunā Rodrigo sabiedriskās vietās, izsakot pateicību par sagādātajām emocijām.

Labus vārdus viņš dzirdējis gan degvielas uzpildes stacijā pa ceļam uz interviju KLIK, gan kādā restorānā, kur tos sacījusi kāda kundze gados.

"Kad kaut ko dabū, tiec atalgots, tad redzi, ka tas ir tā vērts. Ir diezgan forši šādi vinnēt, kāda ir sagaidīšana. Tu noliec to ego malā un pakārto visu vienai komandai, vienai valstij. Tu izdari to visu kopā, un izrādās, ka ir baigi forši. Pēc čempionāta tev visur uzsauc, tu esi populārāks par prezidentu. Ir svarīgi, ka mēs kaut ko dabūjām, jo tas iedvesmos citus nākotnē. Jo varēja būt kā parasti: visu pakārto [komandai], bet atkal esam desmitie."

Sarunā ar Rodrigo arī par lielisko komandas treneru korpusu un apkalpojošo personālu, paša traumām turnīra laikā, Šveices izlases vieglo pieeju ceturtdaļfinālam, kas ar viņiem izspēlēja ļaunu joku, kā arī latviešu mūzikas monopolu valstsvienības ģērbtuvē.

VIDEO: Intervija ar Rodrigo Ābolu

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp